Klaar voor nachtje door? Telenet zendt de Oscars live uit op Play More Cinema

Klaar voor nachtje door? Telenet zendt de Oscars live uit op Play More Cinema

In de nacht van zondag 27 op maandag 28 maart komt heel Hollywood samen om de prestigieuze Oscaruitreiking te bekijken tijdens de 94th Academy Awards. Net zoals vorig jaar kunnen ook Play More klanten de show volgen via Play More Cinema. De awardshow gaat van start om 2u (kanaalnummer 300 in Vlaanderen en kanaalnummer 320 in Brussel). Snoozen not allowed!

OVER NAAR DE STUDIO

Laat die afstandsbediening maar links liggen, want zappen tijdens de reclameblokken is niet nodig. Tijdens de pauzes schakelt Telenet rechtstreeks over naar de studio waar een panel van filmkenners de gebeurtenissen zal becommentariëren. Het panel bestaat uit Erik Van Looy, Jan Verheyen en Pedro Elias, onder leiding van Britt Valkenborghs.

"Toen ik 14 jaar was smeekte ik mijn ouders om de Oscars te mogen volgen. Het antwoord was altijd resoluut nee, want de dag erna moest ik vroeg op om naar school te vertrekken. Nu liggen mijn schooljaren achter mij en kan het dus wel! Ik heb de Oscars een paar keer in het echt kunnen bijwonen in Los Angeles – en om eerlijk te zijn, dat is niet hetzelfde. ’s Nachts opblijven om de show te zien voelt veel specialer. Precies Kerstmis! Dit jaar gaan er enorm veel geruchten dat Will Smith in aanmerking komt voor een Oscar. Ik duim mee voor hem."
– Erik Van Looy

Ook Jan Verheyen kijkt enorm uit naar de avond:

De Oscars zijn de wereldkampioenschappen van de filmwereld. Bovendien is ons na de Corona-editie van vorig jaar terug een grote show met veel entertainment beloofd, en dat wil ik samen met de kijkers graag live meemaken. Ik vind het een intrigerende selectie, dit jaar en hoop dat ‘King Richard’, ‘Coda’ en ‘Belfast’ in de prijzen vallen, omdat die films me het meest hebben ontroerd.”
​– Jan Verheyen

GENOMINEERDE FILMS À LA CARTE

Wil je niet onderdoen aan de filmkennis van Erik & Co voor de grote awarduitreiking? Dan kan je onderstaande (genomineerde) films nu bekijken via Film à la Carte:

Dune
​Dune vertelt het heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Paul moet naar de allergevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen.

Encanto
We don’t talk about Bruno-no-no-no! In het magische Encanto ontdekt Mirabel, het enige familielid zonder magische kracht, dat de magie rondom hun huis in gevaar is en dat zij misschien de laatste hoop is om haar familie te redden.

King Richard
Deze biografische dramafilm vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van Venus en Serena Williams, die door hun vader Richard uitgroeiden tot ware tennisiconen. Richard bedacht een onconventioneel plan om van zijn dochters twee van de meest succesvolle sportvrouwen aller tijden te maken.

Madres Paralelas
Madras Paralelas is een politiek getint melodrama over twee alleenstaande vrouwen die ongepland zwanger worden. Janis werkt als een professionele fotograaf en raakt zwanger van een getrouwde antropoloog. In het ziekenhuis ontmoet ze de veel jongere Ana. De wat oudere Janis lijkt helemaal klaar voor het moederschap. Ana, die nog in haar tienerjaren is, is bang en onzeker. Ze brengen de uren voor de bevalling samen door waardoor ze op korte tijd een hechte band scheppen.

No Time To Die
In No Time to Die heeft James Bond zijn turbulente leven als geheim agent achter zich gelaten en leidt hij een rustig bestaan op Jamaica. Zijn rust is van korte duur wanneer zijn oude vriend Felix Leiter om hulp komt vragen. De missie om een wetenschapper te redden blijkt veel moeilijker te zijn dan verwacht en leidt Bond naar een nieuwe mysterieuze schurk.

Spencer
Spencer speelt zich af tijdens de cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Diana moet afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin.

Ook de genomineerde titels Free Guy en Summer of Soul zijn te bekijken via Film à La Carte.

En als je er maar echt niet genoeg van krijgt, dan kan je binnenkort onderstaande films ook via de Telenet TV-theek bekijken :

  • Spider-Man: No Way Home (11/4)
  • House of Gucci (12/4)
  • West Side Story (21/4)
  • Nightmare Alley (29/4)

Is ’s nachts opblijven toch niet je ding? Dan kan je woensdag 30 maart om 20u35 naar de samenvatting kijken op Play6.

Oscar statuette ©A.M.P.A.S.®
Oscar statuette ©A.M.P.A.S.®

 

 

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen