MAUVE. 'Een nieuw seizoen achter de schermen bij paars-wit'

MAUVE. 'Een nieuw seizoen achter de schermen bij paars-wit'

Aflevering 1 ​ “Stability = Succes”

Afgelopen seizoen eindigde Anderlecht vierde in de competitie met een generatie aan jonge talenten uit Neerpede. In het seizoen 21-22 moet er bevestigd worden om zo de volgende stap te zetten. Maar het seizoensbegin is er een van vallen en opstaan. Mauve volgt RSCA tijdens de eerste seizoenshelft. Je beleeft de Europese uitschakeling, maar ook de eerste echte zegereeks van op de eerste rij, je leert de nieuwe ploeg van binnenuit kennen en ziet dat er binnen de familie van Anderlecht meer is dan enkel voetbal…

Met Sergio Gomez, Kristoffer Olsson, Benito Raman en Wesley Hoedt heeft Anderlecht dit seizoen een nieuwe stevige basis. Dat zint de sportieve sterke man Peter Verbeke wel. “We hebben meer ingezet op langdurige contracten, dat brengt meer stabiliteit naar de toekomst toe.”

Ondanks de nieuwe topaanwinsten loopt de start van het seizoen niet helemaal zoals verhoopt. De eerste Brusselse derby sinds jaren wordt verloren. De aanvallende versterking komt er gelukkig al snel aan met toptalenten Joshua Zirkzee en Christian Kouamé. Al hapt met de afgesprongen transfer van de Japanner Suzuki ook niet elk target toe.

De zenuwen staan strak gespannen voor de belangrijke Europese confrontatie met Vitesse. Anderlecht wil dit seizoen nog eens meestrijden in Europa. Maar het loopt fout. Na een gelijkspel in Brussel gaat paars-wit met 2-1 de boot in in Nederland. Weg Europees voetbal en alsof dat nog niet genoeg is, verliezen de Mauves ook nog eens verdediger Hannes Delcroix met een nieuwe knieblessure.

Anderlecht moet zich herpakken en doet dat ook. Het geluk lijkt de ploeg eindelijk toe te lachen met onder meer een ouderwetse 7-2 overwinning tegen KV Mechelen en winst in de Clasico tegen Standard. Het voetbal gaat verder, maar voor hulpcoach Craig Bellamy wordt het even te veel. Al jaren vecht hij tegen depressies, nu besluit hij er iets aan te doen. Hij legt meteen na het laatste fluitsignaal in de wedstrijd tegen KV Mechelen onverwacht zijn functie als T2 neer. Een schok voor de groep: de hele kleedkamer leeft duidelijk geëmotioneerd mee met Craig.

Aflevering 1 op vrijdag 7 januari 2022 om 22u30 op Play Sports Open

Aflevering 2 ​ “I will take a bullet for you”

Anderlecht presteert al het hele seizoen met ups en downs, de supporters laten zich horen en ook in de kleedkamer wordt er duchtig gediscussieerd. Maar paars-wit zet net op tijd orde op zaken en stoot ook door in de beker. Niet in het minst dankzij Wesley Hoedt, rots in de branding in de verdediging maar naast het veld ook ondernemer. Hij toont ons zijn businessbestaan in Alkmaar. 

Van de financiële kant komt er goed nieuws. Anderlecht heeft, onder impuls van voorzitter Wouter Vandenhaute, de broodnodige kapitaalsverhoging eindelijk beet. En er is meer, Peter Verbeke wordt op zijn 39ste CEO van de club. Vandenhaute en Verbeke maken de nodige tijd vrij om hun plannen toe te lichten, ook aan al het Anderlecht-personeel.

Jammer genoeg loopt het bij het eerste elftal nog niet zo vlot. Na een goede periode wordt er verloren tegen Antwerp en gelijkgespeeld tegen KV Kortrijk met een rode kaart voor Raman als anticlimax. Raman is teruggekeerd naar Brussel om er in alle rust zijn kind te zien opgroeien, maar verliest in dit duel even de pedalen. ​

De spanning loopt hoog op, er wordt ook een meeting met de supportersdelegatie georganiseerd. In de match tegen Charleroi komt de kentering, mede dankzij een ontketende Refaelov die vijf matchen op rij weet te scoren voor paars-wit. De trein lijkt vertrokken. Ook Yari Verschaeren eist als jonkie steeds meer zijn plek op binnen het team en de ploeg lijkt helemaal klaar voor de topper tegen Club Brugge.

Die match wordt er gelijkgespeeld, al is het resultaat voor 1 keer niet belangrijk. Want na enkele racistische uitlatingen trekken de staff en de spelers teleurgesteld huiswaarts. “Het voetbal heeft nog een lange weg af te leggen”, zoals Brusselaar Gorik Van Oudheusden de tweede aflevering in geheel eigen stijl afsluit.

Aflevering 2 op vrijdag 14 januari 2022 om 22u30 op Play Sports Open

Mauve. gratis op Play Sports Open voor alle Telenet TV-klanten op kanaal 11. De vorige afleveringen van Mauve. zijn ook beschikbaar in de Telenet TV-theek.

Press & Communication Manager, RSC Anderlecht

Mathias Declercq · Mobiel 0486 56 29 36 ​ · Mail: mathias.declercq@rscanderlecht.be

 

Entertainment
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen