MAUVE. 'Op Jeanke en de toekomst'

MAUVE. 'Op Jeanke en de toekomst'

Aflevering 3: Don’t believe the hype - Don’t believe the drama

11 april 2021. Ietwat onwennig staat voorzitter Wouter Vandenhaute aan de zijlijn van de grasmat in het Lotto Park. De zenuwen staan strak gespannen. Na een kleine zegereeks kan Anderlecht vandaag een gouden zaak doen met het oog op het verwerven van dat felbegeerde ticket voor de Champions Play Offs. RSCA wint die dag met 2-1 van Club Brugge. De opluchting is groot, zeker nu Genk de Beker pakt en Anderlecht zeker is van Europees voetbal.

De rust keert terug op Neerpede. RSCA kan zich weer volop op de toekomst focussen.
​Bij Vincent Kompany is dat door vier nieuwe youngsters in zijn selectie te droppen. Jongens die een gans seizoen hard gewerkt hebben en nu even mogen proeven van het grote werk. Verdediger Zeno Debast maakt zelfs zijn debuut tegen Club Brugge. Maar de coach komt met een nog grotere verrassing en zet de 18-jarige Bart Verbruggen in doel. Gedurfd, want Bart heeft geen ervaring op het hoogste niveau. We zien meteen ook de professionele omkadering in gang schieten: de keeperstrainer bereidt samen met Verbruggen de match voor, hij krijgt nog snel een mediatraining en de jonge beloften leren hoe ze zich moeten opstellen als een lagere school op bezoek komt.
​Ook Adrien Trébel, met zijn 30 jaar de ancien van de groep, staat de jongens bij met raad en daad.

Maar naast het sportieve is Anderlecht ook een fabriek die gerund moet worden. Meer en meer zet CEO Jos Donvil de club naar zijn hand en tekent hij met de voorzitter de krijtlijnen en structuren verder uit. Een toekomstplan die de basis moet vormen voor een broodnodige kapitaalverhoging.

Zal Donvil zijn raad van bestuur kunnen overtuigen om mee te stappen in zijn project?

Aflevering 3 op woensdag 9 juni 2021 om 19u25

Aflevering 4: Est-ce que j´ai pas raison?

Het seizoen loopt stilaan op zijn einde, al moeten natuurlijk nog die levensbelangrijke Play Offs afgewerkt worden. Kompany en co focussen zich op het behalen van een ticket voor de Europa League, de staf richt zich al volop op volgend seizoen. Terwijl de jeugdcel een aantal van haar jonge spelers succesvol door de examens tracht te loodsen, roept sportief directeur Peter Verbeke de troepen bij elkaar in Durbuy. Met meer dan 50 in- en uitkomende transfers heeft de scoutingcel er een druk seizoen op zitten, maar door de vele gehuurde spelers en een aantal spelers die verkocht worden, ligt er ook voor volgend seizoen heel wat werk op de plank.

Het is niet altijd evident werken voor het scoutingteam.
​Steeds meer spelersbegeleiders, managers en scouts staan langs het oefenterrein, allemaal in de hoop een graantje mee te pikken Toch slaagt Anderlecht erin om een aantal beloften langer aan zich te binden. Een van hen is goudhaantje Julien Duranville die in de belangstelling staat van enkele topclubs maar nu kiest voor de club waar hij als sinds zijn zesde voetbalt. De jeugdopleiding werpt dus zijn vruchten af. Zo mag jeugdproduct Hannes Delcroix zich sinds dit seizoen voor de eerste keer Rode Duivel noemen, al ligt hij nu even in de lappenmand door een knieblessure. 

Maar er blijft natuurlijk ook het sportieve. Op twee matchen van het einde komt Club Brugge nog eens op bezoek in het Lotto Park, het kan er die dag kampioen worden. Het is meteen ook de laatste thuismatch van clubmonument Jeanke die straks op 70-jarige leeftijd na meer dan 36 jaar Anderlecht-dienst op welverdiend pensioen gaat. Paars-wit wil Jeanke in eigen huis niet laten gaan met een verlies, dus strijden ze tot de laatste minuten, met een 3-3 gelijkspel tot gevolg.

Jammer genoeg helpt het hen niet veel vooruit: Club speelt kampioen en op de laatste speeldag gaat RSCA tegen Antwerp voor de bijl. Geen Europa League voor Anderlecht volgend seizoen, maar wel een terugkeer op het Europese toneel.

Het was een seizoen van vallen en opstaan, maar Anderlecht will be back.  Wie zal dat tegenspreken?

Aflevering 4 op donderdag 10 juni 2021 om 19u35

Mauve. op woensdag 9 juni en donderdag 10 juni op Play Sports Open gratis voor alle Telenet TV-klanten op kanaal 11

 

 

Entertainment
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen