Nominaties Telenet Publieksprijs op de Ensors bekend

Nominaties Telenet Publieksprijs op de Ensors bekend

Mechelen, 08/01/2024 - Op zaterdag 3 februari komen filmliefhebbers samen op het Gala van de Ensors in het Kursaal van Oostende om de Belgische filmsector te vieren. Voor het negende opeenvolgende jaar reikt Telenet de begeerde ‘Telenet Publieksprijs’ uit.

Als filmliefhebber bepaal je mee wie er wint. Vorig jaar volgde ‘Close’ van Lukas Dhont het regiedebuut van Jeroen Perceval, ‘Dealer’, op. Benieuwd welke titels er dit jaar meedingen?

 

GENOMINEERDE TITELS VAN DIT JAAR
Bekijk de lijst met geselecteerde films via deze link en breng je stem uit. Stemmen kan tot en met 24 januari. Van de verfilming van bestsellers tot uit het leven gegrepen verhalen, de Telenet Publieksprijs zet acteer- en regietalent van eigen bodem in de kijker:

  • Aller/Retour
  • Baghdad Messi
  • Here
  • Het smelt
  • Holly
  • Noise
  • The Chapel
  • Wil
  • Zeevonk

Wil je de films bekijken vooraleer je je stem uitbrengt? Volgende titels zijn beschikbaar via Telenet TV en/of Streamz:

Aller/Retour (Streamz)
Vrachtwagenchauffeur Erika betrapt Idy wanneer die uit haar vrachtwagen glipt. Wanneer andere chauffeurs zich inlaten met de confrontatie die daarop volgt, kan Erika niet anders dan Idy weer mee aan boord nemen. Op hun reis naar het zuiden van Spanje ontstaat een onverwachte vriendschap.

Aller Retour
Aller Retour

Baghdad Messi (Telenet TV en Streamz)
Baghdad, 2009. Een voetbalmatch tussen kinderen krijgt een gruwelijke wending. Nog voor het laatste fluitsignaal wordt het dorp waar de tienjarige Hamoudi leeft, aangevallen. In een klap verliest de jongen een been én zijn droom om professioneel voetballer te worden. Met een groot schuldgevoel doen zijn ouders er alles aan om het gezin in veiligheid te brengen, maar dat weerhoudt Hamoudi er niet van om zijn passie voor voetbal levend te houden.

Baghdad Messi
Baghdad Messi

Het smelt (vanaf 09/02 op Telenet TV)
​Het Smelt vertelt het verhaal van Eva die, vele jaren na een snikhete zomer die volledig uit de hand liep, terugkeert naar haar geboortedorp met een ijsblok in de koffer van haar auto om af te rekenen met haar verleden en een beklijvende boodschap achter te laten. Gebaseerd op het gelijknamige boek en debuut van Lize Spit uit 2015.

Het Smelt
Het Smelt

The Chapel (Streamz)
​The Chapel vertelt het verhaal van de drieëntwintigjarige virtuoze pianiste Jennifer Rogiers die het grootste deel van haar leven met een vreselijk geheim heeft geleefd. Wanneer ze aan de finale van de wereldberoemde Koningin Elisabeth Wedstrijd mag deelnemen, komt de herinnering aan een traumatische jeugdervaring weer naar boven.

The Chapel
The Chapel

Zeevonk (Telenet TV en Streamz)
Zeevonk gaat over het leven van Lena, een getalenteerde zeilster en skatester, dat op zijn kop wordt gezet wanneer haar vader samen met twee andere vissers sterft op zee. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat haar vader het ongeluk heeft veroorzaakt. Lena is echter overtuigd dat dit het werk is van een mysterieus zeewezen. Ze gaat tot het uiterste om het bestaan van het beest en de onschuld van haar vader te bewijzen.  

Zeevonk
Zeevonk
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen