Pascal Braeckman en Play Sports zoeken scheidsrechterfans voor KV Mechelen – KV Kortrijk

Pascal Braeckman en Play Sports zoeken scheidsrechterfans voor KV Mechelen – KV Kortrijk

Dinsdag 23 februari 2016 — Pascal Braeckman en Play Sports pakken uit met een unieke supportersbeleving tijdens de wedstrijd KV-Mechelen – KV Kortrijk van zaterdag 27 februari. In het KV-Mechelen stadion zal een heel vak gevuld worden met 400 supporters voor de scheidsrechter en zijn team. Vanmorgen lichtte Pascal Braeckman het initiatief toe bij Siska op Studio Brussel en deed hij een oproep voor de laatste 100 plaatsen.


Tijdens KV Mechelen – KV Kortrijk nemen tv-figuur Pascal Braeckman en de makers van het Play Sports-programma Fanatico het op voor de vaak vergeten derde ploeg, de scheidsrechters. De ‘Fanatico REF-SIDE’ wordt de allereerste spionkop voor scheidsrechters.

Pascal Braeckman was vanmorgen aan het woord bij Siska van Studio Brussel. Hoewel hij toegaf zelf ook al wel eens wat minder fraais naar een scheidsrechter geroepen te hebben, vond Pascal Braeckman het bijzonder onterecht dat scheidsrechters vaak te fel bekritiseerd worden. “Scheidsrechters maken wel eens een fout, dat is menselijk maar geen reden om ze zo fel te bekritiseren. Daarom willen we ze nu op een positieve manier in de belangstelling zetten.” zei Braeckman. “Met 400 fans zullen we volop supporteren met bijvoorbeeld speciaal ontworpen sjaals en een tifo. We gaan zelfs met z’n allen liedjes inoefenen voor het scheidsrechtersteam.”

Scheidsrechter van dienst Joeri Van De Velde is blij met dit uniek initiatief. Tot hiertoe beperkte zijn supporters zich tot zijn familie en vrienden. “Dit is echt iets unieks, tof dat de mensen van Fanatico hier aan gedacht hebben.” vertelde hij Siska vanmorgen. “Ik sta al heel wat jaren op het veld en heb al heel wat gehoord. Ik ben dus heel benieuwd naar de match van zaterdag.”

Er resten nog 100 van de 400 zitjes in het scheidsrechtersvak. Fans kunnen zich gratis inschrijven via www.playsports.be/fanatico.

Dit initiatief kadert in het Samen Straffer-verhaal van Play Sports, want hoe straffer de Fanatico REF-SIDE supportert, des te straffer de scheidsrechter zal kunnen fluiten.

Fanatico REF-SIDE oproep

Pascal Braeckman