Peter Vindevogel nieuwe CEO van The Park

Peter Vindevogel nieuwe CEO van The Park

Mechelen, 12 mei 2022 – Vanaf 1 juni 2022 wordt Peter Vindevogel aangesteld als nieuwe CEO van The Park, de Virtual Reality locaties van Telenet. Na de succesvolle startjaren is het bedrijf klaar voor een volgende groeifase. ​

 

The Park, de corporate venture van Telenet en 9.5 Magnitude Ventures waar families en bedrijven onvergetelijke avonturen kunnen beleven in virtual reality, zal vanaf 1 juni geleid worden door Peter Vindevogel (47). Peter heeft een ruime ervaring in de media- en entertainmentwereld. Tot april was hij CEO van Streamz, de lokale streamingdienst die Telenet en DPG Media in 2020 lanceerden. Daarvoor verdiende hij zijn strepen bij Telenet, waar hij verantwoordelijk was voor televisiediensten zoals Play (More) en Play Sports. Hij was ook sinds de oprichting in 2018, lid van de Raad van Bestuur van The Park.

Na de eerste groeifase van deze start-up, van de eerste Antwerpse locatie naar 11 locaties in België en Nederland, neemt Peter de fakkel over van Philippe De Schutter, die een nieuwe uitdaging aanging bij start-up Upway. Peter zal het bedrijf verder internationaal laten groeien.

"Als je coole entertainment- titels combineert met de straffe VR-ervaring die The Park ontwikkelt, krijgt je een onvergetelijke beleving. The Park is toonaangevend in de B2C VR-sector en we staan nog maar aan het begin van de mogelijkheden", zegt Vindevogel daarover.

John Porter, CEO Telenet, wenst Peter veel succes in zijn nieuwe uitdaging: ‘The Park staat sinds de lancering garant voor unieke Virtual Reality ervaringen, die door een breed publiek gesmaakt worden. Voor Telenet is The Park een belangrijke hub om te experimenteren met content-extensies zoals het spel van De Mol, maar ook met nieuwe technologie zoals 5G. We kennen Peter als iemand die gebeten is door entertainment en de juiste klemtonen weet te leggen om groei te verwezenlijken. Ik wens hem alle succes met het verder uitbouwen van de groeistrategie van The Park.”

 

 

Biografie Peter Vindevogel

Peter Vindevogel is 47 jaar, jurist van opleiding, maar ging na zijn studie onmiddellijk aan de slag in media en marketing. De voorbije twee jaar was hij CEO van Streamz, de lokale streamingdienst die hij mee lanceerde in 2020. Van 2014  tot 2020 stond Peter Vindevogel in voor de commerciële groei van de “on-demand” televisie-diensten van Telenet: hij lanceerde in 2015 de sportzender Play Sports en stuurde de commerciële groei van diensten zoals Play, Play More en Play Sports. In diezelfde periode lanceerde hij ook belangrijke innovaties, vaak in samenwerking met zusterbedrijf SBS. Een voorbeeld daarvan is de populaire jongerenserie ‘wtFOCK’. Peter Vindevogel was eveneens sinds 2018 lid van de Raad van Bestuur van The Park.

Voor zijn carrière bij Telenet en Streamz was Peter Vindevogel als marketeer actief in verschillende sectoren en werkte onder andere bij de Stad Antwerpen, bij Wolters Kluwer en bij toonaangevende reclamebureaus.

 

Story image

 

Over The Park

The Park is een ‘corporate venture’ van Telenet en 9.5 Magnitude Ventures met de missie om de toekomst van entertainment naar het grote publiek te brengen. Het werd gelanceerd in 2018 in Antwerpen.  In 2020 ging The Park een partnership aan met Vodafone in Nederland en werden de locaties in Breda en Eindhoven opgestart. Het bedrijf groeide op korte tijd naar 11 permanente locaties in België en Nederland. The Park biedt ‘immersive’ virtual reality ervaringen en is een voorbeeld van wat in het jargon ‘phygital entertainment’ genoemd wordt: een VR-ervaring die op de grens tussen het fysieke en digitale leven zit.

The Park investeert voortdurend in nieuwe spelconcepten, die ze samen ontwikkelen met het Gentse bedrijf Triangle Factory. Ondertussen zijn er 5 verschillende free-roam VR-ervaringen, waarbij je met enkel een VR-bril vrij rondwandelt in een virtuele wereld en samen met spelgenoten opdrachten vervult. Je kan bij The Park o.a. gaan mollenjagen in De Mol (gebaseerd op bekende TV-format), gijzelaars bevrijden als een echt SWAT team in The Heist, een bom ontmantelen in NanoClash, griezelen of zombies achternazitten in The Hallow.

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen