Premier League tot midden 2022 bij Play Sports

Premier League tot midden 2022 bij Play Sports

Woensdag 14 november 2018Telenet heeft de uitzendrechten voor de Engelse Premier League voor 3 jaar verlengd. Met Play Sports is Telenet sinds jaar en dag exclusief rechtenhouder van de Premier League en het breit er met deze nieuwe verlenging opnieuw 3 seizoenen extra aan. Dat betekent dat Play Sports-klanten Eden, Kev en Big Rom alvast tot midden 2022 op alle schermen kunnen zien schitteren.

 We are Belgium, remember?

Dat de Premier League de strafste ploegen en spelers ter wereld in huis heeft, staat buiten kijf. En sinds het afgelopen WK weet ook heel de wereld dat het vooral de Belgen zijn die in het grijze Engeland het mooie weer maken.

Naast Eden Hazard en Kevin De Bruyne zijn er nog meer dan een elftal andere duivels met een godenstatus. Vertonghen, Lukaku, Kompany, Alderweireld, Fellaini, Dembélé, e.a. krijgen elke week lofzangen toegezongen van de duizenden fans in de vaak uitverkochte stadions. De Premier League is dan ook niet weg te denken uit het aanbod van Play Sports dat steevast de strafste Belgen front row volgt in binnen- en buitenland.

Telenet Director Sports Manu Leroy: “Al jaren blinken heel wat van onze Red Devils uit in de Premier League. Wij weten ook dat de Premier League heel belangrijk is voor onze klanten. Dankzij dit akkoord kunnen zij op Play Sports ook de volgende 3,5 seizoenen de Belgische toppers blijven volgen vanop de eerste rij. Niet alleen live, maar ook in reportages en interviews rond de wedstrijden!“

De Premier League anytime & everywhere

Gemiddeld zendt Play Sports een 5-tal matchen per weekend live uit. De meeste wedstrijden worden deskundig omkaderd vanuit de Play Sports studio’s, door de beste presentatoren en analisten.

Op de Play Sports app kunnen voetbalfans al deze matchen ook volgen met extra statistieken, via WiFi en 4G en in heel de EU. Kijkers kunnen tijdens de match alle hoogtepunten herbekijken en alle statistieken van de spelende ploegen raadplegen.

Van de wedstrijden die niet live worden uitgezonden, zijn er samenvattingen te bekijken in Sports Late Night op zaterdag en zondag, én op een dedicated Premier League kanaal, waar kijkers ook terecht kunnen voor extra magazines over en rond de beste competitie ter wereld.

Premier League CEO Richard Scudamore: “Telenet brengt al jaren het beste van de Premier League in de huiskamers van de Belgische fans. Via intense live commentaar en diepgaande analyses, zorgt het ook voor de juiste omkadering. We zijn dan ook zeer verheugd dat we deze relatie kunnen verderzetten voor de volgende drie seizoenen.”

En de andere voetbalcompetities? 

Telenet wil de klant het allerbeste sportaanbod blijven aanbieden. De contractverlenging van de Premier League was dan ook een must. Maar naast het voetbal uit Engeland, zullen nog steeds alle wedstrijden uit de Jupiler Pro League het komende seizoen live te zien zijn op de Play Sports-kanalen. Verder blijven ook onder andere de Nederlandse Eredivisie en de Europa League deel uitmaken van het Play Sports-pakket. Het akkoord met Eleven Sports Network voegt hier een heel pak buitenlands voetbal aan toe: de Duitse Bundesliga, de Spaanse ‘Liga’ en de Italiaanse ‘Serie A’.

 

Nieuws Entertainment
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen