Rugbyfan en CEO John Porter kondigt op eigenzinnige wijze Six Nations Rugby uitzendingen aan

Rugbyfan en CEO John Porter kondigt op eigenzinnige wijze Six Nations Rugby uitzendingen aan

Grootste Europese rugbytoernooi vanaf zaterdag 4/2 te volgen via Play Sports bij Telenet

Zaterdag start het grootste jaarlijks terugkerende rugbytoernooi van het noordelijk halfrond: het Six Nations Rugby Championship. Dat toernooi zal in Vlaanderen te zien zijn via Play Sports – het sportpakket van Telenet. Het is de CEO van Telenet zelf die – zeer uitzonderlijk - de hoofdrol speelt in een promofilmpje om de uitzendingen aan te kondigen. 

“Ik heb zelf rugby gespeeld en ik ben nog steeds grote fan. Het is een kleinere sport hier in Vlaanderen die we met Play Sports dichter bij het brede publiek willen brengen. Rugby is trouwens één van de leukste sporten ter wereld om op tv uit te zenden. De matchen staan bol van de actie. Respect en fair play zijn het hoogste goed. Je zal spelers nauwelijks tegen de referee zien protesteren. Ook het onderlinge respect tussen de teams is enorm. Ik ben dan ook niet alleen fan van de fysieke, krachtige, snelle acties, maar ook van de nobele waarden die bij rugby horen. Allemaal redenen om hier dus persoonlijk mijn schouders onder te zetten.”John Porter, CEO Telenet.

Het Six Nations Championship is het grootste jaarlijkse rugbytoernooi in Europa. Het beloven bikkelharde confrontaties in een uitzinnige sfeer te worden. De zes traditionele Europese rugbynaties – Engeland, Frankrijk, Ierland, Wales, Schotland en Italië – strijden zes weken lang tegen elkaar voor de titel van beste Europese rugbyland. Wie dat uiteindelijk wordt is voor John Porter niet zo belangrijk. 

“Ik ben fan van de sport an sich – niet zozeer van een land of een team. In het filmpje draag ik het truitje van de Belgische nationale ploeg. Die doen niet mee met de Six Nations League dus zo behoud ik mijn neutraliteit. Voor mij gaat het vooral om de beleving, om de sport en het respect onderling tussen spelers. Je zal zien dat op het einde van elke wedstrijd  de verliezer zelfs een erehaag voor de winnaar maakt. Dat is voor mij sport op zijn best.” John Porter, CEO Telenet. 

Praktische info 

De eerste wedstrijd, Engeland - Schotland (4 februari vanaf 17.40u) is voor alle Telenet-klanten te volgen op Play Sports Open (kanaal 11). De beste wedstrijden zijn te volgen voor abonnees via Play Sports (kanaal 200 of hoger). 

 

Telenet persdienst (alleen voor journalisten)

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen