RWDM en Telenet zetten samen schouders onder huiswerkschool ‘Crampons-Crayons’

RWDM en Telenet zetten samen schouders onder huiswerkschool ‘Crampons-Crayons’

Nieuwe ruimte biedt 1000 jongeren van de Molenbeekse club schoolondersteuning

Molenbeek, 27 maart 2019 - Samen met Telenet huldigde RWDM een splinternieuwe ruimte in voor ‘Crampons-Crayons’, het project waarmee de club meer dan 1000 aangesloten jongeren een handje toesteekt bij het maken van hun huiswerk. Het is de bedoeling om deze kinderen een echte huiswerkschool aan te bieden waar ze tussen het einde van de schooldag en het begin van hun training terechtkunnen. Vrijwilligers, stafleden en studenten van onder meer de ULB staan er in voor de huiswerkbegeleiding. Het project kreeg de steun van Telenet dat de ruimte voor de leerlingen renoveerde en hun voortaan gratis wifi aanbiedt.

In het Edmond Machtens-stadion in Molenbeek huldigden Racing White Daring Molenbeek en Telenet op woensdag 27 maart de splinternieuwe ruimte in voor ‘Crampons-Crayons’. Met dit project steekt de club alle kinderen die dit wensen een handje toe bij hun schoolwerk. Dat gebeurt in een heuse huiswerkschool die in het stadion van RWDM is ondergebracht. De meer dan 1000 kinderen (700 jongens en 300 meisjes) die bij de club aangesloten zijn, kunnen op die manier gebruikmaken van didactische ondersteuning tijdens de uren tussen het einde van de schooldag en het begin van hun training. Het is de bedoeling om een nauwere band te creëren tussen de ontspanningsactiviteiten van deze jongeren enerzijds en het belang van goed presteren op school anderzijds.

Het project, dat in september 2018 van start ging, is een initiatief van Thierry Dailly, voorzitter van RWDM, en Jean-François Lenvain, de voormalige verantwoordelijke van de sociale cel van RSC Anderlecht. Lenvain is zelf onderwijzer en werkte lange tijd met jongeren die door schooluitval of sociale achterstand in de problemen kwamen. Inmiddels geniet het project de steun van verscheidene lokale scholen, BECI en de ULB.

Na de training, om 21 uur, aan je huiswerk beginnen, is niet zo’n goed idee. Dat is een simpele vaststelling. Daarnaast vonden we dat we een zekere verantwoordelijkheid dragen met betrekking tot het schooltraject van deze kinderen. We willen hen een echte ondersteuning bieden en ons niet beperken tot wat ludieke activiteiten en het ter beschikking stellen van een lokaal. Molenbeek is op dit vlak een schitterend laboratorium: er zijn tal van projecten, er is een echte gemeenschap waarop we kunnen steunen en dankzij de club bereiken we een publiek van meer dan 1.000 kinderen en jongeren.” Jean-François Lenvain, initiatiefnemer van het project ‘Crampons-Crayons’.

Gerenoveerde ruimte en connectiviteit

Telenet, dat in Brussel alsmaar meer activiteiten ontplooit, was meteen gecharmeerd door het project en vond het belangrijk om een steentje bij te dragen. De groep bood RWDM daarom aan om de ruimte voor schoolondersteuning volledig te renoveren en het hele gebouw van een internetaansluiting te voorzien, inclusief gratis wifi voor de leerlingen van de huiswerkschool. Tegelijk werd Telenet de nieuwe internetprovider van de club.

Het initiatief kadert bijzonder goed binnen het programma voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van Telenet. De onderneming focust sedert verscheidene jaren op projecten rond onderwijs, opleiding en sociale inclusie ten voordele van kinderen en jongeren uit kanszoekende milieus (CoderDojo, YouthStart, BeCode, …). Bovendien is Telenet inmiddels in 13 van de 19 Brusselse gemeenten actief als telecomoperator en wil het een belangrijke rol spelen binnen het sociaal weefsel van de stad. Dit engagement kadert dan ook binnen het algemene voornemen van Telenet om via de campagne ‘We boosten de stad’ de Brusselaars en hun stad een nieuwe dynamiek te verlenen. Telenet doet dit door supersnelle verbindingen aan te bieden (zoals in het Molenbeekse stadion) en zijn expertise ten dienste te stellen van initiatieven met een positieve impact op de lokale gemeenschap. Molenbeek behoort overigens tot de 6 gemeenten waartoe Telenet recent zijn geografische dekking uitbreidde na de overname van SFR in 2017.

Dit soort partnerschappen is zeer belangrijk omdat hieruit onze bereidheid blijkt om met de meest diverse actoren samen te werken en tegelijk sociale banden te creëren. Crampons-Crayons stond al in de steigers, maar door de nieuwe infrastructuur wordt het zowel voor de kinderen als voor hun begeleiders makkelijker werken. We hopen vooral dat dit meer kinderen, meer ouders en meer begeleiders ertoe kan aanzetten om mee te werken aan de huiswerkschool.Thierry Dailly, voorzitter van RWDM
We zijn een belangrijke speler op de Brusselse telecommarkt geworden, maar onze ambitie reikt nog verder: we willen een belangrijke speler worden in de stad op zich en we willen meewerken aan haar beleid en de aanpak van haar grote uitdagingen. Het project Crampons-Crayons sluit perfect aan bij onze filosofie op dit vlak: lokale, concrete projecten ondersteunen die rechtstreeks verband houden met de problematiek op het vlak van onderwijs en toegang tot competenties voor kansarme jongeren. Het doet ons veel genoegen om hen te kunnen steunen en we overwegen om ook andere, vergelijkbare partnerschappen met het Brusselse verenigingsleven aan te gaan.John Porter, CEO van Telenet

Contact

Isabelle Geeraerts
Woordvoerster Telene
[email protected]

​015 33 55 44

Robert Krynski
Community manager RWDM
[email protected]

​0474 57 37 98

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen