Skip to Content
SABAM, Telenet en  ShortsTV steunen jong filmtalent in pitchcompetitie voor studentenfilms op het Filmfestival Oostende

SABAM, Telenet en ShortsTV steunen jong filmtalent in pitchcompetitie voor studentenfilms op het Filmfestival Oostende

Op 10 september 2016 organiseert het Filmfestival Oostende voor de vijfde keer een pitchcompetitie voor laatstejaarsfilmstudenten. Bij alle vorige edities was de competitie een  partnerschap tussen het festival en  SABAM.  Vanaf dit jaar stappen Telenet en ShortsTV ook mee in het verhaal. Samen zullen ze  de ingediende projecten beoordelen. Net zoals voorheen schenkt SABAM 10.000 euro aan de finalisten. Telenet en ShortsTV brengen 10.000 euro extra in de prijzenpot, te verdelen onder drie winnaars. De bedoeling: jong talent en hun filmproject boosten.

Alle laatstejaarsstudenten van de Vlaamse filmscholen (KASK, Rits, LUCA met de campussen Narafi, Sint-Lucas en MAD) die een afstudeerfilm realiseren, kunnen zich inschrijven voor deze competitie. Via een preselectie zullen de 20 interessantste projecten gekozen worden. Deze 20 krijgen de kans hun filmproject gedurende 1 minuut te pitchen aan een vijfkoppige jury: Filmfestival Oostende, SABAM, ShortsTV, Telenet, en een special guest. Tien finalisten krijgen in een tweede ronde de kans om hun pitch te perfectioneren. De jury beslist nadien over de top drie.

Alle 10 finalisten ontvangen van SABAM 1.000 euro productiepremie. Telenet en ShortsTV schenken een extra 5.000 euro aan de winnaar en 2.500 euro aan twee runnersup. Als extra budget om hun filmproject te financieren kan dat tellen (materiaal aankopen, acteurs inhuren muziek laten componeren, …). Het winnende project wordt na afwerking uitgezonden op ShortsTV, de kortfilmspecialist die in Vlaanderen exclusief te bekijken is via Play More van Telenet. Daarnaast zal hij ook te bekijken zijn in de op aanvraag catalogus van Play More.

SABAM

SABAM int en verdeelt auteursrechten van scenaristen en regisseurs van o.a. fictie- en animatiefilms, documentaires, dramaseries, soaps en reportages bij uitzending op televisie in binnen- en buitenland.SABAM steunt jong filmtalent sinds 1999 via een beurzenpakket waaronder een ontwikkelingsbeurs voor afstudeerfilm van 1.000 euro. SABAM for Culture steunt het filmfestival Oostende sinds 2011 en is partner van de studentenfilmpitchcompetitie sinds de eerste editie in 2012.

TELENET

“Telenet wil haar verantwoordelijkheid als entertainmentspeler opnemen. Met deze steun geven we de winnaars een opportuniteit om zichzelf te ontplooien en hun project waar te maken. Vanuit STAP willen we blijven investeren in de sector, in kwalitatieve en sterke lokale content.”, zegt John Porter, CEO van Telenet.

STAP, steunfonds voor Vlaamse film –en televisieproductie In 2012 kondigde Telenet de oprichting van STAP (Telenet Stimulans voor Audiovisuele Producties in Vlaanderen) aan, waarmee over een periode van 4 jaar (2013-2016) 30 miljoen extra werd vrijgemaakt om te investeren in de creatie en productie van kwaliteitsvolle Vlaamse film- en televisieproducties. Vanuit STAP investeert Telenet in een brede waaier van projecten: van publieksfilms tot kleinere arthouseprojecten, en van werk van ‘gevestigde waarden’ tot debuutfilms van jong talent. Tot nu toe werden er vanuit het fonds al meer dan 40 films gesteund en werd recent een eerste eigen fictiereeks, Chaussée d’Amour, gelanceerd.

SHORTSTV

ShortsTV is de wereldwijde thuisbasis van de kortfilm. De zender is beschikbaar in Amerika en Europa. ShortsTV is als enige ter wereld gespecialiseerd in kortfilms en heeft dan ook de grootste kortfilmcatalogus. Alle genres – van live action en animatie tot documentaires en award winnaars – uit België en de rest van de wereld bereiken hun publiek via ShortsTV. ShortsTV brengt daarnaast ook verslag uit over de wereld van de kortfilm. Op deze manier houden ze kortfilmfans op de hoogte van het laatste nieuws en events, met de focus op zowel nieuw talent als op gevestigde waarden. ShortsTV is exclusief beschikbaar op kanaal 79 via Play More van Telenet.

Over Telenet

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - 's werelds grootste internationale tv- en breedbandbedrijf, investeert, innoveert en versterkt mensen in meer dan 10 landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie - bezit een rechtstreeks belang van 56,36% in Telenet Group Holding SA / NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet
Neerveldstraat 105
1200 Brussel