San Titar, een reis door de wondere wereld van wat zich naast het voetbal afspeelt

San Titar, een reis door de wondere wereld van wat zich naast het voetbal afspeelt

Play Sports Open en Woestijnvis lanceren deze week hun nieuwste voetbaltelg: San Titar, een maandelijks magazine dat de voetballiefhebber op een andere manier naar zijn sport laat kijken. Voor één keer wordt niet gefocust op het spelletje zelf, maar op alle mooie verhalen die errond hangen. Verrassende reporters die je niet meteen met voetbal associeert, worden het veld in gestuurd voor grappige, interessante, soms zelfs ontroerende reportages.

Speciaal voor de Vlaamse sportliefhebber creëerde productiehuis Woestijnvis een magazine dat de bonte mix is van humor, human interest van de hoogste plank (zoals we dat van hen gewoon zijn) en voetbalcultuur . Elke maand gaan de makers op vrijdag, zaterdag en zondag op zoek naar leuke anekdotes, verrassende nieuwtjes en toffe weetjes in de rand van het voetbal. Op maandag volgt er steeds een compilatie-aflevering.
“Voetbal blijft de sport die het meest beroert, maar het zijn de verhalen errond die ons triggeren: de spelers en coaches maar minstens evenzeer de enthousiaste fans, tooghangers of vrijwilligers die het beste van zichzelf geven voor de kleuren van hun club.”.

Het programma ontleent haar naam aan een van de vele legendarische uitspraken van voetbalcommentator Rik De Saedeleer. San Titar, San Titar, Nico Claesen riep Rik uit toen die het verlossende doelpunt scoorde op het WK in Mexico. San Titar werd in Mexico aanbeden als de patroonheilige voor de hopeloze gevallen en dat was het lot dat de Russen na de 4-2 nederlaag beschoren was. Televisie met een knipoog dus…

En dus worden soms ongebruikelijke reporters op pad gestuurd voor grappige, originele blikken op het voetbal. Elk van de reporters heeft zo zijn eigen(zinnige) reden om enthousiast mee te werken aan dit programma.

Thomas Huyghe wordt maandelijks ingeschakeld om aan teambuilding te doen bij clubs waar het minder goed mee gaat. Zo verkent hij in de eerste aflevering het WK-parcours wielrennen met OHL-spelers Casper De Norre en Mathieu Maertens. Die kunnen wel wat steun gebruiken nu ze op de voorlaatste plaats prijken in onze vaderlandse competitie.

Het is jammer dat er ook altijd verliezers zijn in het voetbal. Daarom neem ik de edele taak op mij om de ploegen met wie het wat minder goed gaat in de competitie, een hart onder de riem te steken.”, zo zegt Thomas.


​Al doet hij dat natuurlijk op zijn geheel eigen manier.

Gewezen Miss België Celine Van Ouytsel gaat telkens op zoek naar het sfeervolste stadion.

“Eerlijk? Ik ken werkelijk niets van voetbal, maar de wereld errond fascineert mij wel enorm. Verwacht je dan ook maar aan veel enthousiasme en humor. Wat de échte reden is om aan dit programma mee te werken? Ik heb er altijd al van gedroomd een mascottepak te mogen aantrekken op het voetbal. Misschien krijg ik daar nu eindelijk eens de kans toe…”.

Wie dan weer wel volledig in de ban is van het spel, is Dorianne Aussems die zelf nog actief gevoetbald heeft.

Dorianne levert niet alleen de voice over voor de reeks, ze trekt zelf ook op pad. Bij een van de meer dan 4000 Vlaamse clubs, van Hasselt tot aan ’t Zeetje gaat ze in gesprek met de échte voetbalkenners en -minnaars.

Soms vergeten mensen de schoonheid rond het voetbal: de symmetrie van een veld, de gekleurde tribune, het groen van het gras… En die schoonheid vind je niet alleen in de klassieke grote stadions, maar ook op die kleine veldjes waar duizenden ploegen hun voetbalverhaal schrijven. Het is daar dat ik op zoek ga naar mensen en hun verrassende band met hun favoriete sport.”

De leuke reportages worden tot slot doorspekt met toffe rubrieken. Zo leren we in de eerste aflevering ook Jos Ceulemans kennen, de wereldkampioen Subbuteo, u weet wel, dat leuke vingervoetbal uit uw jeugd. Zijn meer dan 5000 officiële wedstrijden brachten Jos alvast overal ter wereld. In De Tattoo vertelt KV Mechelen-speler Yannick Thoelen dan weer over de betekenis van zijn beentattoo. Het ‘Meisje met ballon’ van Banksy blijkt een herinnering aan zijn te vroeg geboren en gestorven dochtertje Lia. Blind Date brengt dan weer twee voetballers bij elkaar. Een uur lang hebben Vadis Odjidja en Frank Boeckx het meestal niet over voetbal, maar wel over onderwerpen als hun kinderen, het kleedkamergevoel en hun nieuwe passie golf.

U merkt het, aan boeiende voetbalverhalen geen gebrek in het rijk van San Titar!

San Titar, ons nieuwe magazine vol humor, human interest en voetbalcultuur vanaf vrijdag 24 september 2021 om 22u00 op Play Sports Open gratis voor alle Telenet TV-klanten op kanaal 11

 

 

 

Entertainment
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen