Security Manager gebeten door duikmicrobe

Security Manager gebeten door duikmicrobe

We zitten met z’n allen steeds meer in de cloud. Altijd en overal online toegang tot applicaties en bestanden. Het is fantastisch, maar het stelt ons ook bloot aan een aantal nieuwe bedreigingen. Onze VAS Security Manager & Technology Leader Serge zorgt ervoor dat de gegevens van onze businessklanten altijd en overal beveiligd zijn. Zelf zoekt hij wel graag risico’s op, want in zijn vrije tijd zwemt hij met zijn camera tussen de haaien!

Serge begon 5 jaar geleden bij Telenet als Security Manager om onze B2B accountmanagers te ondersteunen. “In 2010 nam Telenet C-CURE, een internetbeveiligingsspecialist, over om veiligheidsoplossingen te integreren in zijn B2B-diensten. Maar de accountmanagers van Telenet waren gefocust op connectiviteit en hadden nog niet voldoende kennis over security. Ik ben dan aangeworven om de accountmanagers te ondersteunen op vlak van alles wat met beveiliging te maken heeft.”

Totaaloplossingen voor bedrijven

Vroeger leverde Telenet in veel bedrijven enkel connectiviteit (internet). Maar vandaag bieden we een ‘sleutel-op-de-deur-pakket’. Bedrijven kunnen bij ons terecht voor telefonie-, internet- en securityoplossingen. Samen met zijn team richt Serge zich enerzijds op het aantrekken van nieuwe businessklanten. Anderzijds zijn er de bestaande klanten wiens securityoplossingen voortdurend opgevolgd en geüpdatet moeten worden. 

“Security zit de laatste 4-5 jaar in een opmars. Tegenwoordig zit alles in de cloud. En van zodra je in de cloud gaat, staat al je data eigenlijk in het speelterrein van hackers. Er vormen zich voortdurend nieuwe bedreigingen, en er komen ook steeds meer oplossingen op de markt. Wie hier niet dagelijks mee bezig is, ziet in een mum van tijd door de bomen het bos niet meer. Daarom volg ik ook geregeld opleidingen en seminaries, zowel in als buiten België. Het is belangrijk om steeds up-to-date te zijn met de laatste nieuwe trends en technologieën.”

Zo’n 3 à 4 dagen per week zit Serge bij de klant om te achterhalen wat zijn behoeften zijn qua beveiliging. De overige dagen zit hij op kantoor voor vergaderingen met onder andere het operations team dat de securityoplossingen implementeert. “Wij leggen uit wat de klant juist van ons verwacht, en zij zorgen voor de architectuur en de implementatie ervan.”

Gebeten door de duikmicrobe

Het is dus Serge zijn job om onze businessklanten aan zo weinig mogelijk bedreigingen bloot te stellen. Zelf zoekt hij echter wel graag risico’s op! Twee keer per jaar maakt hij een verre, exotische reis om zijn 3 passies te combineren: reizen, fotografie én duiken. Op zoek naar de mooiste, onbezochte stranden en naar afgelegen wateren waar er nog genoeg vis in de zee is en hij de mooiste haaien kan fotograferen.

 Serge duikt al 15 jaar. “Ik ben wel avontuurlijk en was altijd al met fotografie bezig. Op vakantie volgde ik samen met de kinderen eens een duikinitiatie in ons hotel. Voor ik het goed en wel besefte had ik een nieuwe hobby: haaien (en vissen) fotograferen.” En dat doet hij niet in een kooi, maar gewoon voorzichtig in open water. “Dat levert unieke fotografiekansen op. Bijvoorbeeld met de Manta, die komt bewust boven je zwemmen want de zuurstofbubbels geven hem een natuurlijke massage!”

 Samen met zijn vrouw maakt Serge ook documentaires over exotische plaatsen waar zo goed als niemand komt: Raja Ampat (Indoniesië), Socorro (Mexico), Galapagos (Ecuador),… En geeft hij geregeld presentaties, bijvoorbeeld bij duik- en aquariumverenigingen.

 

Een van ons
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen