Reactie Jaarverslag Ombudsdienst Telecom 2023

Reactie Jaarverslag Ombudsdienst Telecom 2023

Vorig jaar zijn we overgeschakeld naar een volledig nieuw IT-systeem om onze ruim 2 mio klanten nog sneller, proactiever en persoonlijker te kunnen helpen in de toekomst. Helaas heeft deze overgang kinderziektes gekend en hebben we in 2023 onze klantenbelofte niet altijd kunnen waarmaken. Hierdoor zag ook de ombudsdienst telecom meer klachten binnenkomen.

We hebben de afgelopen maanden met man en macht gewerkt om de problemen met ons nieuw IT-platform structureel op te lossen, waardoor we kunnen zeggen dat we vandaag terug de service kunnen aanbieden die klanten van Telenet gewoon zijn: onze klantendienst is opnieuw gemakkelijk bereikbaar (van 50% naar 98%, waardoor de wachttijden zelfs beter zijn dan vroeger) onze dienstverlening is opnieuw even efficiënt (8 klanten op 10 kunnen geholpen worden bij het eerste contact). Het aantal klanten die geen Telenet diensten heeft is, terug op het niveau van vroeger (300 per dag) en onze facturatie verloopt voor 99,9% op tijd. Ondertussen hebben we 99% van al onze klanten overgezet op het nieuwe systeem.

Gebaseerd op onze positieve interne cijfers, die opnieuw in lijn liggen met onze cijfers voor de overschakeling, kijken we met vertrouwen naar de toekomst en we zijn ervan overtuigd dat de cijfers van de Ombudsman de komende maanden verder zullen zakken. Daarnaast zullen onze klanten een nog persoonlijkere service op maat mogen verwachten dankzij het nieuwe systeem. ​

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen