Skip to Content

Succesvolle plaatsing van een nieuwe 9-jarige €1,33 miljard en een 8,25-jarige USD 1,8 miljard termijnlening

De bijgevoegde informatie is gereglementeerde informatie zoals gedefinieerd in het Koninklijk Besluit van 14 november 2007 betreffende de plichten van emittenten van financiële instrumenten die zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.

  • Succesvolle ‘syndication’ van een nieuwe €1,33 miljard termijnlening faciliteit met een termijn van 9 jaar en een nieuwe USD 1,8 miljard termijnlening faciliteit met een termijn van 8,25 jaar, met vervaldag in respectievelijk maart 2026 en juni 2025. Gelet op de grote vraag van investeerders was Telenet in staat om het initieel bedrag van respectievelijk €750 miljoen en USD 1 miljard onder zowel de € als de USD faciliteiten significant te verhogen
  • De nieuwe € termijnlening faciliteit heeft een marge van 3,0% boven EURIBOR met een minimum (“floor”) van 0% en werd aan 99,75 uitgegeven. De nieuwe USD termijnlening faciliteit heeft een marge van 2,75% boven LIBOR met een minimum (“floor”) van 0% en werd aan 99,75 uitgegeven
  • De netto-opbrengsten van deze faciliteiten zullen gebruikt worden om de uitstaande bedragen onder de bestaande €1,6 miljard termijnlening die in 2025 zal vervallen en de USD 1,5 miljard termijnlening die in 2025 zal vervallen, vervroegd terug te betalen
  • Deze transactie heeft geen impact op de schuldgraad van Telenet, en laat toe om de gemiddelde looptijd van haar schulden verlengen aan de huidige aantrekkelijke marktvoorwaarden, met daarnaast ook verhoogde flexibiliteit onder de convenanten

Telenet Group Holding NV (“Telenet” of de “Vennootschap”) kondigt vandaag de succesvolle plaatsing (‘syndication’) aan van een nieuwe €1,33 miljard termijnlening faciliteit (“Facility AH”) en een nieuwe USD 1,8 miljard termijnlening faciliteit (“Facility AI”), met vervaldag respectievelijk op 31 maart 2026 en 30 juni 2025. De Facility AH heeft een marge van 3,0% boven EURIBOR met een minimum (“floor”) van 0% en werd aan 99,75 uitgegeven. De Facility AI heeft een marge van 2,75% boven LIBOR met een minimum (“floor”) van 0% en werd aan 99,75 uitgegeven.


De Telenet Groep heeft de intentie om de netto-opbrengsten van deze faciliteiten aan te wenden voor de vervroegde terugbetaling van volgende kredietlijnen onder de Senior Credit Facility, zoals geamendeerd in 2015: (i) Facility AE (€1,6 miljard met vervaldag in januari 2025, EURIBOR +3,25%, 0% “floor”) en (ii) Facility AF (USD 1,5 miljard met vervaldag in januari 2025, LIBOR +3,00%, 0% “floor”). Met deze transactie is de Vennootschap erin geslaagd de gemiddelde looptijd van haar schulden te verlengen van 8 jaar op het einde van december 2016 tot 8,6 jaar post-herfinanciering tegen aantrekkelijke marktvoorwaarden, met daarnaast ook verhoogde flexibiliteit van de convenanten in de toekomst. De Vennootschap zal voor 2022 niet met schuldaflossingen worden geconfronteerd, rekening houdende dat de uitstaande bedragen onder de revolving credit facilities werden terugbetaald in oktober 2016.


De afwikkeling van de bovengenoemde financiering zal te gelegener tijd plaatsvinden.
BNP Paribas en J.P. Morgan traden op als Mandated Lead Arrangers en Global Coordinators, met Scotiabank, Deutsche Bank, Rabobank, RBC Capital Markets, Natwest Markets en Société Générale CIB handelend als Mandated Lead Arrangers en Joint Bookrunners.


Contacten
Investor Relations:
Rob Goyens – rob.goyens@staff.telenet.be – Tel: +32 15 333 054
Press & Media Relations:
Stefan Coenjaerts – stefan.coenjaerts@staff.telenet.be – Tel: +32 15 335 006
Legal:
Bart van Sprundel – bart.van.sprundel@staff.telenet.be – Tel: +32 15 333 495

Over Telenet
Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel. Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken. Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding NV en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Telenet is voor 57% eigendom van Liberty Global, het grootste internationale tv- en breedbandinternetbedrijf ter wereld. Liberty Global investeert en innoveert en geeft op die manier mensen de kans om alles uit de digitale revolutie te halen – en dit in meer dan 30 landen verspreid over Europa, Latijns-Amerika en de Caraïben.
Aanvullende informatie – Aanvullende informatie over Telenet en haar producten is beschikbaar op www.telenet.be. Nadere informatie over de operationele en financiële gegevens in dit document kan worden gedownload in het deel van de website van de Vennootschap, dat bedoeld is voor beleggers. Ons Geconsolideerd Jaarverslag 2015 en de niet-geauditeerde verkorte geconsolideerde financiële staten en presentaties in verband met de financiële resultaten over de negen maanden afgesloten op 30 september 2016 zijn beschikbaar in het deel van de website van de Vennootschap, dat bedoeld is voor beleggers (http://investors.telenet.be).

Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - 's werelds grootste internationale tv- en breedbandbedrijf, investeert, innoveert en versterkt mensen in meer dan 10 landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie - bezit een rechtstreeks belang van 57,3% in Telenet Group Holding SA / NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel