Succesvolle uitgifte en prijszetting van een nieuwe USD 2.295 miljoen termijnlening op 8,25 jaar en een nieuwe €1.110 miljoen termijnlening op 9,25 jaar

De bijgevoegde informatie betreft gereglementeerde informatie zoals gedefinieerd in het Koninklijk Besluit van 14 november 2007 betreffende de verplichtingen van emittenten van financiële instrumenten toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.

Telenet Group Holding NV (“Telenet” of de “Vennootschap”) (Euronext Brussel: TNET) kondigt de succesvolle uitgifte en prijszetting aan van een nieuwe USD 2.295 miljoen termijnlening op 8,25 jaar (“Facility AR”) en een nieuwe €1.110 miljoen termijnlening op 9,25 jaar (“Facility AQ”). Telenet zal de netto-opbrengsten van deze uitgiftes gebruiken voor de gehele terugbetaling van de termijn-leningen AN en AO van respectievelijk USD 2.295 miljoen en €1.110 miljoen. Als gevolg van deze waardetoevoegende transactie, die geen impact heeft op de hefboomratio van de Vennootschap, is Telenet erin geslaagd om de marge op beide leningen te verlagen met 25 basispunten. Hierdoor verstevigt Telenet opnieuw het profiel van zijn vrije kasstroom na de herfinanciering van de Senior Secured Notes met een vaste rentevoet van 4,875% die in 2027 vervallen, die in oktober 2019 plaatsvond. Terzelfdertijd zal het schuldprofiel van de Vennootschap verder verbeteren van 7,4 jaar vandaag naar 8,5 jaar.

Telenet Financing USD LLC zal de kredietnemer zijn onder Facility AR met (i) een marge van 2,0% boven LIBOR, (ii) een LIBOR minimum (“LIBOR floor”) van 0% en (iii) een vervaldag van 30 april 2028. De Facility AR werd succesvol uitgegeven tegen 99,75%. Telenet International Finance S.à r.l. zal de kredietnemer zijn onder Facility AQ met (i) een marge van 2,25% boven EURIBOR, (ii) een EURIBOR minimum (“EURIBOR floor”) van 0% en (iii) een vervaldag van 30 april 2029. De Facility AQ werd succesvol uitgegeven tegen pari.

Telenet Financing USD LLC zal de netto-opbrengsten van deze uitgifte doorlenen aan Telenet International Finance S.à r.l., die deze opbrengsten, samen met de netto-opbrengsten van de uitgifte van Facility AQ, zal aanwenden voor de gehele terugbetaling van de eerdergenoemde termijnleningen in € en USD. De herfinanciering zal voor het einde van januari 2020 afgerond zijn.

Met deze transactie heeft de Vennootschap haar gewogen gemiddelde schuldkost verder kunnen verlagen en is ze erin geslaagd om aantrekkelijke langetermijninterestvoeten te bekomen, met een verbeterde gewogen gemiddelde looptijd van 8,5 jaar ten opzichte van 7,4 jaar voor deze transactie. Met uitzondering van de kortlopende verplichtingen onder haar leverancierskredietprogramma, heeft de Vennootschap geen schulden die vervallen voor april 2028.

J.P. Morgan trad op als Mandated Lead Arranger en Global Coordinator voor de USD termijnlening. BNP Paribas en Deutsche Bank traden op als Mandated Lead Arranger en Global Coordinator voor de € termijnlening. Bank of America, Credit Suisse, Goldman Sachs, ING, NatWest, Rabobank, RBC, de Bank of Nova Scotia en Société Générale traden op als Mandated Lead Arrangers en Joint Bookrunners.

Financieel
Contacteer ons
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen