Succesvolle uitgifte en prijszetting van een USD 220,0 miljoen termijnlening en een €175,0 miljoen termijnlening

De bijgevoegde informatie betreft gereglementeerde informatie zoals gedefinieerd in het Koninklijk Besluit van 14 november 2007 betreffende de verplichtingen van emittenten van financiële instrumenten toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.

Brussel, 3 oktober 2019 – Telenet Group Holding NV (“Telenet” of de “Vennootschap”) (Euronext Brussel: TNET) kondigt de succesvolle uitgifte en prijszetting aan van een bijkomende USD 220,0 miljoen termijnlening (“Facility AN3”) en een bijkomende €175,0 miljoen termijnlening (“Facility AO3”). Telenet zal de netto-opbrengsten van deze uitgiftes gebruiken voor de vervroegde terugbetaling van de Senior Secured Notes met een vaste rentevoet van 4,875% die in juli 2027 vervallen en waaronder nog een hoofdbedrag van EUR 371,0 miljoen verschuldigd is (de “Notes”). Als gevolg van deze transactie verwacht Telenet vanaf volgend jaar een afname van de geldelijke interestlasten van ongeveer €10,0 miljoen op jaarbasis. Daarnaast zal de Vennootschap een eenmalige terugbetalingskost (“make-whole premium”) erkennen in het vierde kwartaal van 2019, die zal betaald worden in cash. De herfinancierings-transactie heeft geen impact op de verwachte vrije kasstroom over het boekjaar 2019.

Onder Facility AN3 zal Telenet Financing USD LLC de kredietnemer zijn. De Facility AN3 heeft dezelfde kenmerken als de initiële termijnlening AN die op 24 mei 2018 werd uitgegeven. Derhalve kent de Facility AN3 (i) een marge van 2,25% boven LIBOR, (ii) een LIBOR minimum (“LIBOR floor”) van 0% en (iii) een vervaldag van 15 augustus 2026. De Facility AN3 werd succesvol uitgegeven tegen pari.

Onder Facility AO3 zal Telenet International Finance S.à r.l. de kredietnemer zijn. De Facility AO3 heeft dezelfde kenmerken als de initiële termijnlening AO die op 25 mei 2018 werd uitgegeven. Derhalve kent de Facility AO3 (i) een marge van 2,50% boven EURIBOR, (ii) een EURIBOR minimum (“EURIBOR floor”) van 0% en (iii) een vervaldag van 15 december 2027. De Facility AO3 werd succesvol uitgegeven tegen 100,25%.

Telenet Financing USD LLC zal de netto-opbrengsten van deze uitgifte doorlenen aan Telenet International Finance S.à r.l., die deze opbrengsten, samen met de netto-opbrengsten van de uitgifte van Facility AO3, zal aanwenden voor de vervroegde terugbetaling van de Notes. De afwikkeling van de herfinanciering zal medio oktober plaats-vinden, inclusief de terugbetaling van de Notes en de verschuldigde terugbetalingskost.

Met deze transactie, die slechts een beperkte impact heeft op de hefboomratio van de Vennootschap, heeft de Vennootschap haar gewogen gemiddelde schuldkost verder kunnen verlagen en is ze erin geslaagd om aantrekkelijke langetermijninterestvoeten aan te gaan met een onveranderde gewogen gemiddelde looptijd van 7,7 jaar. Met uitzondering van de kortlopende verplichtingen onder het leverancierskredietprogramma kent de Vennootschap geen vervallende schulden voor augustus 2026.

The Bank of Nova Scotia trad op als Mandated Lead Arranger en Global Coordinator voor Facility AN3 en BNP Paribas trad op als Mandated Lead Arranger en Global Coordinator voor Facility AO3. Goldman Sachs, NatWest, Rabobank en RBC traden op als Mandated Lead Arrangers en Joint Bookrunners.

Persbericht Refinancing of 4.875% SSNs_vFINAL (NL).pdf - 231 KB

 

Financieel
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,28% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen