Succesvolle uitgifte en prijszetting van USD 475,0 miljoen termijnlening en EUR 205,0 miljoen termijnlening

Succesvolle uitgifte en prijszetting van USD 475,0 miljoen termijnlening en EUR 205,0 miljoen termijnlening

De bijgevoegde informatie is gereglementeerde informatie zoals gedefinieerd in het Koninklijk Besluit van 14 november 2007 betreffende de plichten van emittenten van financiële instrumenten die zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.

Brussel, 8 augustus 2018 – Telenet Group Holding NV (“Telenet” of de “Vennootschap”) (Euronext Brussel: TNET) kondigt de succesvolle uitgifte en prijszetting aan van een bijkomende USD 475,0 miljoen termijnlening (“Facility AN2”) en een bijkomende EUR 205,0 miljoen termijnlening (“Facility AO2”).

Onder Facility AN2 zal Telenet Financing USD LLC de kredietnemer zijn. De Facility AN2 heeft dezelfde kenmerken als de initiële termijnlening AN die op 24 mei 2018 werd uitgegeven. Derhalve kent de Facility AN2 (i) een marge van 2,25% boven LIBOR, (ii) een LIBOR minimum (“LIBOR floor”) van 0% en (iii) een vervaldag van 15 augustus 2026. De Facility AN2 werd succesvol uitgegeven tegen 98,5%.

Onder Facility AO2 zal Telenet International Finance S.à r.l. de kredietnemer zijn. De Facility AO2 heeft dezelfde kenmerken als de initiële termijnlening AO die op 25 mei 2018 werd uitgegeven. Derhalve kent de Facility AO2 (i) een marge van 2,50% boven EURIBOR, (ii) een EURIBOR minimum (“EURIBOR floor”) van 0% en (iii) een vervaldag van 15 december 2027. De Facility AO2 werd succesvol uitgegeven tegen 98,0%.

Telenet Financing USD LLC zal de netto-opbrengsten van deze uitgifte doorlenen aan Telenet International Finance S.à r.l., die deze opbrengsten, samen met bestaande cash, zal aanwenden voor nieuw aangekondigde, en bestaande, uitkeringen aan de aandeelhouders en voor andere algemene bedrijfsdoeleinden.

Met deze transacties heeft de Vennootschap haar schuldgraad verhoogd met 3.8x en behoudt zij de gemiddelde looptijd van haar schuldinstrumenten, op net minder dan 9,0 jaar en staat na de transacties, tegen aantrekkelijke marktvoorwaarden.

De afwikkeling van de bovengenoemde financiering zal te gepasten tijde plaatsvinden. Voor Facility AN2 en Facility AO2 trad Goldman Sachs op als Mandated Lead Arranger en Global Coordinator, met Deutsche Bank, ING, Rabobank, Société Générale en The Bank of Nova Scotia handelend als Mandated Lead Arrangers en Joint Bookrunners.

Financieel
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel