Succesvolle uitgifte en prijszetting van USD 500,0 miljoen toevoeging aan de bestaande termijnlening AI

De bijgevoegde informatie is gereglementeerde informatie zoals gedefinieerd in het Koninklijk Besluit van 14 november 2007 betreffende de plichten van emittenten van financiële instrumenten die zijn toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.

  • De bijkomende USD termijnlening AI2 heeft dezelfde kenmerken als de initiële termijnlening AI waaronder (i) een marge van 2,75% boven LIBOR, (ii) een minimum (“floor”) van 0% en (iii) een vervaldag van 30 juni 2025. De termijnlening AI2 werd uitgegeven tegen pari als gevolg van een sterke marktvraag
  • De netto-opbrengsten van deze lening zullen gebruikt worden om de uitstaande bedragen onder de €450,0 miljoen Senior Secured Notes met een vaste rentevoet van 6,25% die in augustus 2022 zullen vervallen, vervroegd terug te betalen
  • Deze transactie heeft geen impact op de schuldgraad van Telenet, en laat toe om de gemiddelde looptijd van haar schulden te verlengen aan de huidige aantrekkelijke marktvoorwaarden

Telenet Group Holding NV (“Telenet” of de “Vennootschap”) kondigt de succesvolle uitgifte en prijszetting aan van een bijkomende USD 500,0 miljoen termijnlening (“Facility AI2”). De Facility AI2 heeft dezelfde kenmerken als de initiële termijnlening AI die op 4 april 2017 werd uitgegeven. Derhalve kent de Facility AI2 (i) een marge van 2,75% boven LIBOR, (ii) een minimum (“floor”) van 0% en (iii) een vervaldag van 30 juni 2025. De termijnlening AI2 werd uitgegeven tegen pari.

Telenet Financing USD LLC zal de netto-opbrengsten van deze uitgifte doorlenen aan Telenet International Finance S.à r.l., dat deze opbrengsten zal aanwenden voor de vervroegde terugbetaling van Faciliteit U onder Telenets 2015 Gewijzigde Senior Credit Facility, waarvan Telenet Finance V Luxembourg S.C.A (“TFLV”) de kredietgever is. TFLV zal vervolgens de opbrengsten van de vervroegde terugbetaling van Faciliteit U gebruiken om de €450,0 Senior Secured Notes die in augustus 2022 vervallen, af te lossen.

Met deze transactie is de Vennootschap erin geslaagd om de gemiddelde looptijd van haar schulden te verlengen van 8,3 jaar op het einde van april 2017 tot 8,6 jaar post-herfinanciering tegen aantrekkelijke marktvoorwaarden en om een aantrekkelijke interestvoet op lange termijn te verzekeren. Na de terugbetaling van de Senior Secured Notes, zal de Vennootschap voor 2024 niet met schuldaflossingen worden geconfronteerd, rekening houdende dat de uitstaande bedragen onder de wentelkredieten (revolving credit facilities) werden terugbetaald in oktober 2016.

De afwikkeling van de bovengenoemde financiering zal te gelegener tijd plaatsvinden.

J.P. Morgan Limited trad op als Mandated Lead Arranger en Global Coordinator, met The Bank of Nova Scotia, BNP Paribas Fortis SA/NV en Goldman Sachs handelend als Mandated Lead Arrangers en Joint Bookrunners.

Contacten
Investor Relations: Rob Goyens – rob.goyens@staff.telenet.be – Tel: +32 15 333 054
Press & Media Relations: Stefan Coenjaerts – stefan.coenjaerts@staff.telenet.be – Tel: +32 15 335 006
Legal: Bart van Sprundel – bart.van.sprundel@staff.telenet.be  – Tel: +32 15 333 495

Over Telenet – Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel. Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken. Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding NV en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Telenet is voor 57% eigendom van Liberty Global, het grootste internationale tv- en breedbandinternetbedrijf ter wereld. Liberty Global investeert en innoveert en geeft op die manier mensen de kans om alles uit de digitale revolutie te halen – en dit in meer dan 30 landen verspreid over Europa, Latijns-Amerika en de Caraïben.

Aanvullende informatie – Aanvullende informatie over Telenet en haar producten is beschikbaar op www.telenet.be. Nadere informatie over de operationele en financiële gegevens in dit document kan worden gedownload in het deel van de website van de Vennootschap, dat bedoeld is voor beleggers. Ons Geconsolideerd Jaarverslag 2016 en de niet-geauditeerde verkorte tussentijdse geconsolideerde financiële staten en presentaties in verband met de financiële resultaten over de drie maanden afgesloten op 31 maart 2017 zijn beschikbaar in het deel van de website van de Vennootschap, dat bedoeld is voor beleggers (http://investors.telenet.be).

Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - 's werelds grootste internationale tv- en breedbandbedrijf, investeert, innoveert en versterkt mensen in meer dan 10 landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie - bezit een rechtstreeks belang van 57,3% in Telenet Group Holding SA / NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel