Telenet Business wordt huisleverancier van Vlaamse Overheid voor vaste connectiveit en cloud PBX
Telenet Business, onderdeel van Telenet en gespecialiseerd in zakelijke telecom- en ICT- oplossingen haalt na Schoolnet en Belnet opnieuw twee grote overheidscontracten binnen. Dankzij de nieuwe raamovereenkomsten voor een totale maximale waarde van bijna 43 miljoen euro (over de ganse looptijd van maximaal 7 jaar) krijgen de Vlaamse Overheid, de lokale besturen en tal van organisaties gelinkt aan de Vlaamse Overheid de kans om vaste telefonie- en datacommunicatiediensten af te nemen via Telenet. Daarnaast blijft Telenet ook een oplossing bieden voor virtuele telefooncentrales.
Telenet Business kwam als sterkste partij uit de bus tijdens de RFP procedure voor twee raamcontracten van de Vlaamse Overheid. De nieuwe contracten gingen eind augustus in. Deze voorzien de mogelijkheid voor zowel de afnemers van het huidige raamcontract (zo’n 250 organisaties op meer dan 1000 locaties) als voor nieuwe inschrijvers om vaste telefonie- en datadiensten af te nemen aan een aantrekkelijke prijs.
Gigabit connectiviteit én dienstverlening
Telenet beschikt over een ‘gigabit netwerk’ van betrouwbare en kostenefficiënte dataverbindingen met hoge bandbreedtes. Bedoeling is om de verschillende diensten van de Vlaamse Overheid hierop aan te sluiten en daarenboven service te verlenen specifiek op maat voor de Vlaamse Overheid. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom het contract naar Telenet gaat.
“We willen de overheidsdiensten helpen zich klaar te maken voor de toekomst. Dat betekent dat ze exponentieel meer bandbreedte nodig zullen hebben. Het is onze prioriteit om onze klanten volledig te ontzorgen door hen betrouwbare service aan te bieden, met een eenvormig dienstenportaal. Zo monitoren we bijvoorbeeld voortdurend de connectiviteit om proactief en snel te kunnen ingrijpen bij problemen. Klanten hebben ook één aanspreekpunt bij eventuele vragen of problemen. Daarnaast zetten we ook in op veiligheid en bieden we zeer sterke securitydiensten.” Geert Degezelle, Chief Commercial Officer B2B
Virtuele telefooncentrales
Ook het tweede raamcontract gaat naar Telenet Business. Dit omvat de zogenaamde cloud PBX of virtuele telefooncentrale. Hoewel Telenet oudere systemen zoals ISDN-lijnen of fax-en modemverkeer blijft ondersteunen, wordt vooral gefocust op toekomstgerichte virtuele telefooncentrales met cloudoplossingen. Grote voordeel hiervan is dat Telenet ze vanop afstand kan beheren om zo de beste dienstverlening te garanderen.
“Telefonische communicatie blijft door het persoonlijke contact voor veel organisaties een zeer belangrijk communicatiekanaal. De virtuele telefooncentrale is een efficiënt systeem met allerhande telefonie-toepassingen zoals bijvoorbeeld snelkeuze telefoonnummers of ‘wachten bij bezet’-diensten. Door de centrales uit die bedrijven weg te halen en onder te brengen in de cloud beheert Telenet de volledige centrale vanop afstand. Zo kunnen ze steeds vlot intern en extern communiceren.” Geert Degezelle, Chief Commercial Officer B2B
Eerder dit jaar won Telenet Business o.a. ook al het ‘Belnet’ raamcontract. Dit contract bevat de WAN-connectiviteit tussen alle overheidsdiensten die zijn aangesloten bij Belnet. Belnet is het nationaal onderzoeks-en onderwijsnetwerk dat specifieke IT-diensten en connectiviteit levert aan federale (FOD’s/POD’s) en lokale overheden, universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen. Deze raamovereenkomst voor 5 jaar heeft een waarde van maximaal 73 miljoen euro en zal op termijn potentieel 1200 fysieke locaties waar federale overheidsdiensten gevestigd zijn, met elkaar en het
Belnet-netwerk gaan connecteren. In mei 2023 startte Telenet Business ook met de activatie van het nieuwe ‘Schoolnet’ raamcontract dat alle scholen in Vlaanderen toelaat om makkelijk en aan interessante tarieven de overstap naar glasvezel te maken. De uitbreiding van dit Schoolnet contract betekent een nieuwe stap in de digitalisering van de scholen in Vlaanderen.