Telenet helpt DigitalForYouth.be om de digitale kloof bij schoolgaande kinderen te dichten

Telenet helpt DigitalForYouth.be om de digitale kloof bij schoolgaande kinderen te dichten

Laptops, minstens 50.000 euro en helpende handen voor DigitalForYouth.be

Woensdag 22 april 2020 - Telenet zet zijn schouders onder het initiatief van DigitalForYouth.be om kanszoekende leerlingen een gratis laptop te bezorgen zodat ze digitaal afstandsonderwijs kunnen volgen nu de scholen gesloten zijn door COVID-19. Momenteel zijn er al zo’n 9.000 bruikbare laptops verzameld, maar om alle kanszoekende jongeren te helpen zijn er ongeveer 20.000 nodig. Daarom schenkt Telenet niet enkel laptops, maar ook minstens 50.000 euro aan DigitalForYouth.be en laat het ook medewerkers toe via het bestaande vrijwilligersprogramma van het bedrijf DigitalForYouth.be te helpen met het gebruiksklaar maken van de laptops. “Zo’n laptop helpt deze kwetsbare jongeren niet enkel in coronatijd, maar is een blijvende hefboom voor hun hele schoolcarrière”, zegt CEO John Porter.

DigitalForYouth.be, een vzw opgericht door Close The Gap en DNS Belgium, startte met de steun van de Koning Boudewijnstichting en diverse overheden vlak na de COVID-19-uitbraak in ons land met het verzamelen van gebruikte laptops om die te schenken aan kanszoekende jongeren. Vanuit verscheidene scholen en onderwijskoepels was het signaal gekomen dat heel wat jongeren door het verplicht invoeren van het digitaal afstandsonderwijs achterop dreigen te raken tijdens deze gezondheidscrisis.

Telenet, dat de onderwijsinstellingen eerder al hielp via het openstellen van de publieke internetconnecties voor kanszoekende jongeren, heeft verschillende initiatieven opgestart om DigitalForYouth.be te ondersteunen. Zo heeft het bedrijf 70 tweedehandslaptops gedoneerd en een intern fundraising project opgestart dat alle medewerkers toelaat een deel van hun jaarlijkse bonus te schenken aan DigitalForYouth.be. Er werd intussen al 50.000€ overgemaakt aan de organisatie. Dat geld kan gebruikt worden voor de aankoop van refurbished laptops, die zo’n 100 à 250 euro per stuk kosten, of voor het gebruiksklaar maken van geschonken laptops. Het verwijderen van data en het installeren van de juiste software kost ongeveer 100 euro per laptop.

Jaarlijkse bonus doneren en vrijwilligerswerk

“Bij Telenet zetten we ons in om de digitale kloof te helpen dichten en de vaardigheden van kwetsbare doelgroepen te versterken. We kunnen daarbij rekenen op de steun van onze medewerkers”, vertelt Ann Caluwaerts, Executive Vice-President People, Brand & Corporate Affairs bij Telenet. “We hebben voor hen de mogelijkheid gecreëerd om via het bonusprogramma een financiële donatie te doen aan DigitalForYouth.be. Ze hebben tot en met 22 april tijd om die keuze te maken, maar ze kunnen ook echt de handen uit de mouwen steken om de vzw te helpen. Elke Telenetmedewerker mag namelijk tijdens twee betaalde werkdagen vrijwilligerswerk doen voor een aantal organisaties. Voor onze mensen met een technische en IT-achtergrond is dit project aan die lijst toegevoegd waardoor ze ook op het terrein ingezet kunnen worden”, klinkt het.

Blijvende hefboom voor hele schoolcarrière

De inspanningen voor kanszoekende jongeren liggen CEO John Porter na aan het hart. “Geen toegang hebben tot digitale communicatiemiddelen heeft een immense maatschappelijke impact, niet in het minst in deze coronacrisis. De digitale kloof treft vandaag heel wat kwetsbare mensen, waaronder jongeren die thuis geen toegang hebben tot digitale schooltoepassingen waardoor ze geen afstandsonderwijs kunnen volgen en een leerachterstand dreigen op te lopen”, zegt Porter. “Door ons steentje bij te dragen aan DigitalForYouth.be willen we het prangende tekort aan laptops voor deze jongeren helpen wegwerken zodat zij tijdens deze coronatijd hun schoolwerk kunnen blijven maken. Maar ook wanneer de scholen opnieuw opengaan, zullen deze laptops een echte meerwaarde bieden. Ook na corona blijft toegang tot digitale tools immers een belangrijke hefboom tot een succesvolle schoolcarrière. Iedereen moet dezelfde digitale kansen krijgen. Bovendien zullen niet alleen de jongeren zelf beter kunnen communiceren met hun leerkrachten, maar bijvoorbeeld ook hun ouders zullen via de digitale schooltoepassingen beter op de hoogte kunnen blijven van schoolactiviteiten of op termijn zelfs misschien ook oudercontacten digitaal kunnen bijwonen.”

De vzw is enorm opgetogen over de inspanningen van Telenet. “Wij zijn enorm dankbaar dat Telenet een dergelijk grote steun biedt voor het project van DigitalForYouth.be.”, zegt Philip Du Bois, voorzitter raad van bestuur van DigitalForYouth.be. “Met dat aanbod kunnen wij heel wat meer jongeren helpen om de lessen online te volgen. Het team van DigitalForYouth.be zet zich dag en nacht in om het beoogde doel te proberen bereiken, we mogen dan ook fier zijn dat we in deze tijden aan zo’n mooi project kunnen werken. Daarenboven geloven wij erin dat onze inspanningen ook de digitalisering van het onderwijs ten goede komt.”


 

Perscontact Telenet:

 

Perscontact DigitalForYouth.be:

​Woordvoerder
​Lut Goedhuys
[email protected]
​+32 (0)477/676697
www.digitalforyouth.be

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie - bezit een belang van 93.43% in Telenet (inclusief eigen aandelen die in het bezit zijn van Telenet).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen