Telenet Kickstart, powered by Idealabs: Acht nieuwe start-ups klaar om de digitale wereld te veroveren

Telenet Kickstart, powered by Idealabs gaat vandaag van start met acht nieuwe  teams. De start-ups ‘AcademicLabs’, ‘Cumul.io’, ‘FlatNinja’, ‘Happs’, HeyHey Apps’, ‘Spionkop’, ‘StuCom’,  en ‘Transformy’ krijgen de kans om via het acceleratorprogramma uit te groeien tot digitale ondernemingen. Hiermee geeft Telenet - samen met Idealabs en 7 structurele partners -  opnieuw zuurstof aan de Belgische digitale economie. 

Digitaal ondernemerslandschap versterken

Innovatie zit in het DNA van Telenet. Met supersnel internet, vernieuwende digitale televisie en voortdurende investeringen in het netwerk zorgt het Mechelse bedrijf voor groei in de digitale economie. Omdat ook start-ups essentieel zijn voor het digitale ecosysteem geeft Telenet zuurstof aan jong ondernemerstalent via Telenet Kickstart, powered by Idealabs. Gespreid over 2 jaar investeert Telenet met dit project 1 miljoen euro in het ondernemerslandschap.

Acht sterke start-ups klaar voor acceleratorprogramma

De recruteringscampagne van afgelopen zomer was met bijna 200 volwaardige inschrijvingen een succes. Na een strenge eerste selectie werden 25 teams weerhouden en uitgenodigd voor 2 pitchrondes bij een professionele jury. Uiteindelijk werden er 7 start-ups geselecteerd met innovatieve ideeën binnen drie domeinen die ook tot de kernactiviteiten van Telenet behoren:

Connected entertainment

  • HeyHey Apps: Kattenliefhebbers charmeren met een grappige app die de hersenkronkels van hun huisdier in kaart brengt.
  • Spionkop: Fantasy Sports op de kaart zetten als een leuk en sociaal gebeuren voor elke voetbalfan.

Connected living

  • FlatNinja: De perfecte flatgenoten samenbrengen dankzij een Tinder-achtige app.
  • Happs: Kinderen met dyslexie motiveren om te leren lezen met een educatief adventure game.
  • StuCom: De bewoners en de huisbazen van studentenhuizen efficiënter vragen en klachten laten uitwisselen en oplossen.

Connected business

  • Cumul.io: Het instant visualiseren van complexe informatie in stijlvolle interactieve dashboards.
  • Transformy: Tijdverlies de wereld uit helpen door lijstjes met één voorbeeld om te zetten in andere lijstjes.

Het achtste team is AcademicLabs, de winnaar van de Battle of Talents-wedstrijd 2014-2015. Via Battle of Talents krijgen studenten uit Vlaamse hogescholen en universiteiten de kans om hun ideeën interactief en in een veilige omgeving uit te bouwen tot echte businessplannen. Telenet is een van de structurele partners van Battle of Talents en zo verdiende Academic Labs eind februari al een wildcard om mee aan de start van Telenet Kickstart te staan. Met hun project willen ze de deeleconomie naar de onderzoekswereld brengen en deze zo toegankelijker maken.

Telenet Kickstart, powered by Idealabs

De acht geselecteerde start-ups vinden onderdak bij de Idealabs-hub in Antwerpen. Daar volgen ze een intensief en leerrijk acceleratorprogramma dat opgebouwd is in drie delen. Tijdens de ‘Shape’-fase denken de start-ups na over de productdefinitie, de roadmap en de budgettering. Vervolgens werken ze in de ‘Build’-fase aan een prototype en de verdere productontwikkeling. In de finale ‘Launch’-fase evolueert hun product naar een merk en bepalen ze de marketingstrategie. Na vier maanden zijn de start-ups klaar om hun minimum werkbaar product te lanceren.

Tijdens dit acceleratorprogramma krijgt elk team €25.000 ondersteuning en kunnen ze rekenen op de intensieve begeleiding van het Idealabs team, mentoren en experten. Hiernaast krijgen ze de steun van de structurele partners van het eerste uur: Acerta, Craftzing, Deloitte, Ticka, Laga en These Days. Twee nieuwe partners sluiten dit jaar aan: Bell Labs (Alcatel Lucent) en ING. De meest beloftevolle start-ups stromen door naar het groeiprogramma waarbij ze doorgroeien tot volwaardige ondernemingen.

Nicolas Verellen, founder Idealabs: ”Telenet Kickstart, powered by Idealabs is een unieke accelerator dankzij een onderbouwd coaching & training-programma en een uitgebreid netwerk aan experten en mentoren. Dit is mede mogelijk dankzij onze structurele partners Acerta, Craftzing, Deloitte, Ticka, Laga en These Days. Graag verwelkomen we dit jaar ook Bell Labs en ING voor nog meer gerichte ondersteuning op het vlak van innovatie en bedrijfsmanagement. Ook activiteiten die alle jonge ondernemers bij elkaar brengen en inspireren, zoals pitch nights, testing nights, presentaties of workshops geven onze teams een schat aan waardevolle bagage.”

John Porter, CEO Telenet: ”Digitale technologieën laten onze maatschappij evolueren op een razendsnel tempo en zijn de motor voor economische groei en werkgelegenheid. Via het Digital Belgium plan heeft de Belgische federale regering een duidelijk doel vooropgesteld om jong ondernemerschap tegen 2020 te boosten. Als bedrijf dat digitale innovatie hoog in het vaandel draagt, willen we een katalysator zijn om veelbelovend ondernemerstalent uit de startblokken te helpen en digitale start-ups te doen groeien. Hierbij verkennen we actief structurele samenwerkingen met acceleratoren/incubatoren, investeerders en industriepartners. Het Telenet Kickstart, powered by Idealabs programma vult deze ambitie concreet in. Vandaag zijn we heel trots op de acht start-ups die staan te popelen om hun innovatief idee uit te bouwen tot een markt-klaar product en een succesvol bedrijf.“

Contacteer ons
Nina Mallants Woordvoerster, Telenet
Nina Mallants Woordvoerster, Telenet
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen