Skip to Content
Telenet laat KV Mechelen fans naar hartenlust liken, delen en surfen!

Telenet laat KV Mechelen fans naar hartenlust liken, delen en surfen!

Na de Ghelamco Arena van AA Gent is nu ook het AFAS-stadion van KV Mechelen volledig bedekt met WiFi.

Op zaterdag 9 april speelt KV Mechelen haar eerste thuiswedstrijd tegen Lokeren in de play-off 2. Alle fans zullen naar hartenlust hun favoriete goals en duels kunnen delen met vrienden en familie. Telenet maakt van de thuishaven van KV Mechelen een volledig ‘connected stadion’!

 

Eerder dit jaar rustte Telenet de Ghelamco Arena uit met een feilloos WiFi-netwerk. Daarmee is de Ghelamco Arena één van de beste ‘connected stadions’ in Europa, naast de stadions van Real Madrid en FC Barcelona. Als trotse sponsor van KV Mechelen is de tijd voor Telenet rijp om ook het AFAS stadion tot in de kleinste hoeken van WiFi te voorzien. Van op elk van de 18.500 zitjes van het stadion zullen de fans hun favoriete momenten van de wedstrijd kunnen liken en delen op sociale media, ongeacht of ze Telenetklant zijn of niet.

De beste connectie, altijd en overal

Bijna 70% van de Vlamingen heeft momenteel een smartphone en gebruikt die om te surfen, sociale media te volgen,... Dat blijkt uit cijfers van de Digimeter 2015. Dat percentage liegt er niet om: vandaag de dag wil de doorsnee Belg altijd en overal geconnecteerd zijn om zo al zijn belevenissen te kunnen delen met vrienden en familie. Dat geldt ook voor een voetbalwedstrijd. Een voetbalstadion is groot en tijdens een match zijn er heel veel fans dicht bij elkaar die allemaal tegelijkertijd foto’s en video’s willen posten op Facebook, Twitter, Instagram,… Een volledig stadion van een WiFi-netwerk voorzien dat dit kan ondersteunen, is niet evident. Telenet werkt samen met specialisten Alcadis en Ruckus Wireless om die ‘connected’ beleving van de aanwezige supporters te garanderen!

Op 27 februari testte Telenet het WiFi-netwerk in het AFAS stadion tijdens de thuiswedstrijd van KV Mechelen tegen KV Kortrijk. Daar werd maar liefst 87 GB data verbruikt door meer dan 3000 fans.

Permanente monitoring voor een ultieme ‘online’ ervaring

Telenet zal tijdens de wedstrijden het netwerk in het stadion permanent monitoren om zo de kwaliteit en veiligheid te verzekeren. Niets staat KV Mechelen dus nog in de weg om te tonen wat ze waard zijn en hun trotse fans al hun favoriete momenten te laten delen.

KV Mechelen speelt drie thuiswedstrijden in play-off 2: op 9 april om 20u tegen Lokeren, op 16 april om 20u30 tegen Charleroi en op 30 april om 18u tegen Sint-Truiden.

Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - 's werelds grootste internationale tv- en breedbandbedrijf, investeert, innoveert en versterkt mensen in meer dan 10 landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie - bezit een rechtstreeks belang van 57,3% in Telenet Group Holding SA / NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel