Telenet opent met The Park een nieuwe virtual reality-venue in het centrum van Brussel

Telenet opent met The Park een nieuwe virtual reality-venue in het centrum van Brussel

in aanwezigheid van Philippe Close (Burgemeester van de stad Brussel), Fabian Maingain (Schepen van Economie en Smart city) en Pierre Hermant (CEO finance&invest.brussels)

Brussel, 14 februari 2020 – Midden in de Anspachgalerij heeft Telenet gisteravond zijn nieuwe virtual reality-venue ‘The Park’ feestelijk geopend, in aanwezigheid van Philippe Close (Burgemeester van de stad Brussel), Fabian Maingain (Brussels Schepen van Economie en Smart city) en Pierre Hermant (CEO finance&invest.brussels). Dit is een innovatief concept waarbij de bezoekers volledig opgaan in een virtuele wereld met een totale oppervlakte van meer dan 1000 m2. Met The Park wil Telenet inspelen op de toenemende vraag naar nieuwe interactieve ervaringen op entertainmentgebied. In The Park bewegen de bezoekers zich volledig vrij en draadloos (‘free roam’), met een VR-bril op hun hoofd en een rugzak vol sensoren op hun rug, in een volledig fictieve wereld waarin zij de helden zijn. De Brusselse VR-locatie gaat op 17 februari officieel open voor het publiek.

The Park is veel meer dan alleen een gaming room; het is een heus concept, dat in juni 2018 zijn debuut maakte in Antwerpen. Zowel in Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk en nu Brussel is de ervaring steeds hetzelfde: een grote, in meerdere speelvelden verdeelde ruimte die volledig in het teken staat van virtual reality, met zijn eigen games, zijn herkenbare cosy look en telkens dezelfde buitengewone realiteitsbeleving. The Park biedt ‘phygital entertainment’, dat zich op het snijvlak van fysiek en digitaal bevindt. Hierdoor kunnen de bezoekers zich in een vrije ruimte bewegen, zonder omringd of gebonden te worden door kabels, voor nog meer vrijheid en sensaties. Ze dragen een VR-bril en een met sensoren uitgeruste rugzak, met daarin een minicomputer.

​Concreet lopen de deelnemers zij aan zij door een begrensde ruimte omgeven door infraroodcamera’s. Aan de hand daarvan kan de VR-bril zijn plaats in de ruimte bepalen. De computers in de rugzakken geven hun positie via het wifi-netwerk door aan een centrale server, die onmiddellijk een beeld genereert voor elke VR-bril. Dit proces wordt meer dan honderd keer per seconde herhaald en maakt het mogelijk om ieders bewegingen zeer nauwkeurig om te zetten. Dankzij een ingebouwde camera in de VR-bril kunnen de vingerbewegingen worden omgezet in virtuele bewegingen.

The Park is een ‘corporate venture’ van Telenet en 9.5 Magnitude Ventures. Dat is een Belgisch fonds voor risicodragend kapitaal, dat onder andere finance&invest.brussels (de vroegere GIMB) tot zijn aandeelhouders rekent. Deze vorm van samenwerking stelt grote ondernemingen in staat om zich zelfstandig en flexibel te associëren met de snelle ontwikkeling van kleine ondernemingen die innovatieve projecten op touw zetten. Deze constructie is bijzonder geschikt voor The Park, dat zich met de vereiste souplesse en dynamiek moet kunnen ontwikkelen op de virtual reality-markt, die een zeer snelle verandering doormaakt.

​“Virtual reality vertoont een sterke groei en is de toekomst van immersive entertainment, dat interactiviteit en de kracht van technologie combineert.”, zegt John Porter, CEO van Telenet. “De mogelijkheden zijn enorm en wij geloven vast in het innovatiepotentieel van deze technologie. Het was voor ons een must om in Brussel aanwezig te zijn en we hebben de tijd genomen om de ideale plek te vinden. In de Anspachgalerij zitten we midden in het centrum tussen het voetgangersgebied, de Beurs en de Munt: beter hadden we het niet kunnen treffen! We weten dat Telenet nog niet zo bekend is in Brussel en met dit project willen we de Brusselaars laten zien dat we niet alleen een telecomoperator zijn, maar ook een bedrijf dat investeert in innovatieve projecten met toegevoegde waarde voor Brussel, zowel in sociaal als in economisch opzicht. Het is ook een manier om bij te dragen aan de Smart City-ambitie, die het gewest in zijn laatste beleidsverklaring onder woorden heeft gebracht.”

“Na onlangs kapitaal te hebben geïnvesteerd in 9.5 Magnitude Ventures, is finance&invest.brussels blij dat The Park als eerste Brusselse dossier is geconcretiseerd”, benadrukt Pierre Hermant, CEO van finance&invest.brussels. “Het feit dat deze unieke VR-ervaring in het centrum van Brussel is gevestigd, biedt een mooie kans om de hoofdstad aantrekkelijker te maken en een innovatieve technologie voor het voetlicht te brengen, die bovendien wordt ondersteund door een groot telecombedrijf als Telenet. Een van de speerpunten van onze nieuwe investeringsstrategie is trouwens het stimuleren van corporate venturing in Brussel, dat een aanvullende en niet te verwaarlozen bron van risicodragend kapitaal wordt voor innovatieve jonge ondernemingen”, verduidelijkt hij.

​“Sinds we anderhalf jaar geleden begonnen met het concept, kunnen we zeggen dat The Park een groot succes is”, zegt Philippe De Schutter, CEO van The Park. “We zijn gevestigd in vijf Belgische steden en hebben de ambitie om internationaal te groeien. We hebben drie games ontwikkeld en al meer dan 90.000 bezoekers ontvangen, die ons heel positief beoordelen in tevredenheidsonderzoeken (9,1 op 10). De gemiddelde leeftijd is 31 jaar en 40% van de bezoekers is vrouw. Het enthousiasme onder het Belgische publiek is dus groot, of mensen nu fervente gaming fans zijn of juist volstrekte beginnelingen. Het is ons doel om mensen van alle leeftijden te bereiken. Dat is de reden waarom we al onze games zelf ontwikkelen, waarbij we rekening houden met de data die we onder onze klanten hebben verzameld. Hoewel 43% van de deelnemers voor een teambuilding komt, stellen we vast dat onze locatie ook perfect geschikt is voor een verjaardagsfeest, een bachelor party of gewoon een gezellig avondje met vrienden of familie. The Park is de ideale plek om samen buitengewone momenten te beleven. En omdat we weten dat de Brusselaar ook van nieuwe ervaringen en krachtige indrukken houdt, nodigen we hem uit om vanaf maandag 17 februari de werkelijkheid achter zich te laten en boosaardige wezens te komen uitroeien in een adembenemend decor in de Anspachgalerij.”

De nieuwe vestiging van The Park is toegankelijk voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder. Het complex omvat een belevingsruimte van 250 m2 om de spelers na aankomst vertrouwd te maken met de virtual reality-indrukken en vier aparte ruimtes van 50 m2, waar teams van maximaal vijf personen vervolgens ‘free roam’ de games The Hallow en Nanoclash kunnen spelen. In The Hallow belanden de deelnemers in de Middeleeuwen en moeten ze gewapend met een kruisboog tegen huiveringwekkende en boosaardige wezens vechten. De game Nano Clash biedt twee teams (robots aan de ene kant en mensen aan de andere kant) de mogelijkheid om het tegen elkaar op te nemen in een futuristische wereld.
​En het bedrijf wil het daar niet bij laten. Naast het doel om in het buitenland actief te worden, wil The Park zichzelf ook voortdurend opnieuw uitvinden en zijn technologieën verder ontwikkelen om koploper te blijven op het gebied van virtual reality-entertainment. “Bij The Park is het bijvoorbeeld nu al mogelijk om spelers die zich in verschillende steden bevinden, in dezelfde virtuele wereld tegen elkaar te laten spelen. Daarmee hebben we een wereldprimeur. Tot slot staat The Park open voor allerlei vormen van samenwerking met Belgische start-ups die graag andere producten en games in een partnerschap willen ontwikkelen. Geïnteresseerden kunnen zich melden!”, besluit Philippe De Schutter.


Praktische informatie:

​Adres: Anspachlaan 24, 1000 Brussel (ingang via de Anspachgalerij of ’s avonds en zondags via de Bisschopstraat)
​Openingstijden: maandag t/m zondag van 10 tot 22 uur
​Info en reserveringen: www.theparkplayground.be


Contact:

 

 

 

Nieuws Entertainment
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen