Telenet reikt voor 8ste keer Telenet Publieksprijs uit op Ensors

Telenet reikt voor 8ste keer Telenet Publieksprijs uit op Ensors

Dinsdag 31 januari 2023 - Het moment waar élke filmliefhebber ongetwijfeld reikhalzend naar uitkijkt, komt er opnieuw aan. Op zaterdag 4 februari worden de Ensors bekroond in het Kursaal van Oostende, en voor het 8ste jaar op rij zal Telenet ook de ‘Telenet Publieksprijs’ uitreiken. Telenet TV-klanten kunnen tot en met woensdag 1/02 via de wekelijkse newsletter van Film à la Carte stemmen op hun favoriete film van 2022. Vorig jaar sleepte ‘Dealer’ van Jeroen Perceval de Telenet Publieksprijs in de wacht. Benieuwd welke titels er dit jaar meedingen?

CLOSE
Close, geregisseerd door door Lukas Dhont, vertelt het verhaal van Leo en Remi. De twee dertienjarige jongens hebben een hechte vriendschap. Plotseling wordt deze verstoord, Leo probeert te begrijpen wat er is misgegaan en hun vriendschap terug op de goede baan te krijgen.

DE BUURTPOLITIE – DE PERFECTE OVERVAL
In ‘De perfecte overval' bereidt de politiecommissaris een teambuilding voor om het einde van het jaar te vieren. De agenten moeten zelf een in scène gezette bankoverval plegen, om zo te leren denken als echte criminelen. Maar het korps wordt om de tuin geleid door een onbetrouwbare coach, die ervoor zorgt dat ze een échte overval plegen.

DE FAMILIE CLAUS 3
Als de bezorging van de pakjes misgaat en opa Noël in de problemen komt, moeten broer en zus Jules en Noor samen Kerstmis zien te redden. Zal het ze lukken?

DE ZONEN VAN VAN AS – DE CROSS
De firma Van As mag als lokale hoofdsponsor een prestigieuze cyclocrosswedstrijd organiseren. Wanneer er enkele dagen voor het grote evenement een brand uitbreekt op het terrein denkt Frans dat er sabotage in het spel is en gaat op onderzoek uit.

FAMILIE
Zussen Louisa en Leonce stappen in de voetsporen van hun ouders, een bekend Vlaams acteurskoppel. Samen met vader en moeder, Filip Peeters en An Miller, willen ze een gezinsdrama gebaseerd op echte feiten op de scene brengen.

FOMO
In deze Vlaamse horrorfilm nemen dertien bekende Vlaamse influencers deel aan een nieuw realityprogramma genaamd FOMO met als hoofdprijs een wereldreis. Het spel is echter niet zo onschuldig als eerst gedacht, en het hele gebeuren verandert al snel in een echte overlevingsstrijd.

H4Z4RD
Noah Hazard, vertolkt door Dimitri Vegas, kan zich geen leven voorstellen zonder zijn gouden sportwagen. Voor zijn dochtertje Zita functioneert de auto als een knusse koets; voor zijn vriendin Lea, als een handige taxi; en voor zijn louche neef Carlos, als een pijlsnelle vluchtwagen. Wanneer een klus via Carlos compleet uit de hand loopt, is het aan Noah om te vermijden dat zijn geliefde Lexus ten onder gaat.

NOWHERE
Ex-truckchauffeur André vult zijn dagen met het opknappen van een afgelegen baancafé. Zijn leven wordt overhoop gegooid als hij dakloze tiener Thierry betrapt op een poging tot inbraak. André neemt de jongen onder zijn hoede en er ontstaat een mooie vrienschap tussen beide.

REBEL
Vastbesloten zijn leven te beteren, verruilt Kamal België voor Syrië om oorlogsslachtoffers te helpen. Bij aankomst wordt hij echter in het leger gedwongen en strandt hij in Raqqa. Intussen valt zijn jongere broer Nassim thuis ten prooi aan radicalen.

REWIND
YouTube-sterren Céline en Michiel zijn bekend voor hun leuke challenges. Bij het opnemen van een nieuwe video gaat het volledig mis en Céline wordt terug in de tijd gestuurd. Zal CEMI ooit nog bij elkaar geraken?

RITUEEL
Kiki is gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer. De duikster wordt meegezogen in een kolkende reeks gebeurtenissen waar ze niet ongeschonden kan uitkomen.

ZEPPOS – HET MERCATORSPOOR
Techno-geek Benjamin erft op zijn achttiende verjaardag een antiek boek van zijn vader Ben. Zonder na te denken geeft hij het boek aan Slien, het meisje waar hij stiekem verliefd op is. Voor ze het weten komen beide tieners in een spannend avontuur terecht.

ZILLION
Last, but certainly not least. Zillion vertelt het, op waargebeurde feiten gebaseerde, verhaal over de opkomst en ondergang van de Antwerpse danstempel Zillion en zijn flamboyante eigenaar Frank Verstraeten.

Praktisch:
​4 februari 2023
​Ensors – Kursaal Oostende

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen