Telenet schakelt analoge televisiesignaal via de kabel af in regio Lochristi en Beringen

Telenet schakelt analoge televisiesignaal via de kabel af in regio Lochristi en Beringen

-          Eerste twee regio’s waar analoge televisie wordt afgeschakeld

-          Rest van Vlaanderen volgt vanaf eind 2020

 

Vanaf woensdag 4 maart zal Telenet het analoge televisiesignaal via de kabel afschakelen in netwerkregio Lochristi. Een kleine week later, vanaf maandag 9 maart, volgt regio Beringen. Door deze verouderde technologie stop te zetten, komt er ruimte vrij op het kabelnetwerk voor steeds toenemende digitale toepassingen zoals video streamen, online gamen, foto’s doorsturen... Om alle klanten voldoende tijd te geven om zich te informeren en een oplossing te voorzien, communiceerde de operator reeds vorig najaar voor het eerst over deze actie. Alle klanten ontvangen onder de noemer ‘De Signaal Switch’ een brief of mail met meer uitleg met mogelijke oplossingen om televisie te blijven kijken. 

 

De Signaal Switch

In oktober vorig jaar kondigde Telenet aan tussen 2020 en eind 2021 het analoge televisiesignaal via de kabel stop te zetten. Telenet biedt als één van de weinige operatoren van Europa nog het analoge kabeltelevisiesignaal aan. Vijftien jaar na de lancering van digitale televisie, kijkt meer dan 90% van de klanten digitaal. Tegelijk stijgt het internetverkeer jaarlijks met 30 tot 40%. Het bedrijf nam na beraad dan ook de beslissing om de analoge rijvakken op zijn kabel efficiënter te benutten en zo ruimte vrij te maken voor het steeds toenemende digitale verkeer. Duidelijke communicatie en het voorzien van geschikte oplossingen voor iedereen staat centraal. Telenet realiseert zich dat het omschakelen naar een ander signaal niet voor alle klanten even gemakkelijk zal zijn. Het bedrijf engageert zich om alle klanten maximaal te helpen bij deze overstap.

 

Afschakelen analoge televisie vanaf december, Beringen en Lochristi al in maart

Het afschakelen van het analoge televisiesignaal via de kabel gaat pas van start in december 2020. Uitzondering hierop zijn twee netwerkregio’s in Beringen en Lochristi. Telenet wil de communicatie en oplossingen uitgebreid toetsen om waar nodig bij te kunnen sturen. Op 4 maart wordt het analoge televisiesignaal via de kabel afgeschakeld in de netwerkregio Lochristi en op 9 maart in regio Beringen. Deze klanten ontvingen de afgelopen weken alle communicatie over mogelijke oplossingen. Uit de tests wil Telenet leren of en hoe het zijn proces kan optimaliseren en of de communicatie en oplossingen voor klanten moeten aangepast worden.

 

Oplossingen? Wanneer ben ik aan de beurt?  

Voor een groot deel van de klanten volstaat het om één keer de instelling van hun tv-toestel aan te passen. Ze kunnen dan de vertrouwde zenders ontvangen via een nieuw digitaal signaal, voor hetzelfde tarief van 18,22€ per maand. Daarvoor heeft de klant wel een tv-toestel van maximaal tien jaar oud nodig. Een andere oplossing is een digicorder of digibox huren. Voor wie enkel analoge televisie heeft, biedt Telenet na de start van De Signaal Switch een jaar gratis huur van de decoder.

Telenet wil al zijn klanten maximaal bereiken met persoonlijke communicatie via mail en brief. Op de website www.telenet.be/signaalswitch vinden klanten filmpjes en informatie om na te gaan of ze nog analoog kijken. Ze vinden er ook een stappenplan over hoe ze de instellingen van hun televisietoestel aanpassen. Wie geen internettoegang heeft, kan ook altijd terecht in het contactcenter (015 66 66 66) voor meer duiding en hulp. 

Vanaf de zomer voorziet Telenet een online toepassing waar klanten op basis van hun klantnummer kunnen nagaan wanneer het analoge signaal bij hen stopgezet zal worden.aal bij hen stopgezet zal worden. 

 

 

 

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen