Telenet zendt nieuwe VTM reeks ‘Amigo’s’ exclusief als eerste uit via Play

Telenet zendt nieuwe VTM reeks ‘Amigo’s’ exclusief als eerste uit via Play

Telenet kondigt vandaag aan dat de nieuwe VTM serie ‘Amigo’s’ de komende zes maanden exclusief te zien zal zijn bij Play van Telenet. Vanaf 2 november zijn alle 10 afleveringen meteen beschikbaar in Play. De aankoop van de rechten wordt gefinancierd via het STAP programma van Telenet. Het bedrijf wil zo investeren in nieuwe kijkmogelijkheden, en er voor zorgen dat zijn klanten niet alleen buitenlandse toppers maar ook straffe fictie van eigen bodem zo snel mogelijk op het kleine scherm kunnen zien. 

Het is de eerste keer dat Telenet een serie van een lokale zender aankoopt om alle afleveringen tegelijk en exclusief via zijn Play pakket ter beschikking te stellen, nog voor deze te bekijken zijn op lineaire televisie. Dit past in de strategie van Telenet om te investeren in straffe fictie en deze zo snel mogelijk aan zijn klanten aan te bieden. Verschillende grote Amerikaanse series worden al in Play More uitgezonden tegelijkertijd met hun Amerikaanse première. Waar mogelijk biedt Telenet ook alle afleveringen tegelijkertijd aan, zodat de kijker zelf kan beslissen wanneer en hoe veel afleveringen hij kijkt. Dit principe wordt nu doorgetrokken voor Vlaamse series.

Jeroen Bronselaer, sr VP Residential Marketing: “Straffe Vlaamse films en series worden altijd erg gesmaakt door onze klanten. Naast investeringen in lokale producties, willen we dan ook kijken naar innovatieve modellen om deze content zo snel mogelijk naar de klant te brengen. Zij bepalen immers steeds meer zelf wanneer ze wat bekijken. Daarom investeren we in nieuwe kijkmogelijkheden. We hebben hier al stappen in gezet met onder andere Terugkijk TV. Door nu de rechten van Amigo’s voor het zogenaamde ‘premium window’ te verwerven, kunnen we Amigo’s in première exclusief aan onze Play klanten aanbieden. Door ook op deze manier te investeren in kwaliteitsvolle Vlaamse producties creëren we niet enkel een opportuniteit voor Telenet, maar ook voor de sector en het Vlaamse medialandschap.”

De aankoop van de serie werd gefinancierd vanuit STAP, het fonds waarmee Telenet over 4 jaar 30 miljoen euro in lokale series en films investeert. Al meer dan 30 films, waaronder "Het Vonnis", "Marina", “d’Ardennen”, “Black” en de twee films van FC De Kampioenen kwamen tot stand dankzij de financiële steun van Telenet.


Over Amigo’s

Amigo’s vertelt in tien afleveringen het verhaal van vijf ex-gedetineerden die in de gevangenis een pact hebben gesloten. Ze beginnen samen een restaurant en willen vanaf nu op een eerlijke manier de kost verdienen. Maar ze ontdekken al gauw dat het rechte pad bezaaid ligt met hindernissen en dat hun verleden hen blijft achtervolgen. Amigo’s serveert een driegangenmenu van misdaad, humor en drama.

De rollen van de amigo’s worden vertolkt door Jurgen Delnaet (Marsman, Aanrijding in Moscou), Johny Voners (De Collega’s, F.C. De Kampioenen), Wouter Hendrickx (Cordon, De Helaasheid der Dingen), Matthieu Sys (In Vlaamse Velden, Vriendinnen) en Sahin Avci (Voor wat hoort wat). Tom Van Bauwel (Ons Geluk, Windkracht 10, Sara) is te zien als zakenman Kerkhoffs en Kürt Rogiers (Danni Lowinski, Spitsbroers) geeft gestalte aan de topchef van Ter Hoyen.

Het vrouwelijk tegengewicht in Amigo’s wordt geboden door onder meer Frances Lefebure (Vriendinnen, Vermist), Kristine Van Pellicom (De Parelvissers, Clan), Sandrine André (Team Spirit, Familie), Ruth Becquart (Code 37, Clan), Janne Desmet (Vriendinnen, Amateurs) en Daisy Van Praet (Voor wat hoort wat, Familie).

Amigo’s is gecreëerd en geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem (Aanrijding in Moscou, Adem) en Pierre De Clercq (Hasta La Vista, Flikken). Kadir Balci (Turquaze, Trouw Met Mij) en Hendrik Moonen (Zuidflank) tekenen voor de regie van Amigo’s. Amigo’s wordt geproduceerd door Dries Phlypo en Jean-Claude van Rijckeghem.

Amigo’s werd in opdracht van Medialaan geproduceerd door A Private View.

Inhoud Aflevering 1: “bvba Het Rechte Pad”

Na 15 jaar cel komt Rik eindelijk vrij uit de gevangenis, klaar om zijn droom te realiseren: samen met vier andere ex-gedetineerden restaurant “Amigo’s” openen en als eerlijke mensen door het leven gaan. Rik weet niet dat de jonge Halil, om zijn aandeel in de zaak te bekostigen, een overval heeft gepleegd en al meteen de hele onderneming op losse schroeven zet. Mathieu en Dylan hebben dan weer op eigen houtje een sommelier in dienst genomen: een vrouw. Iemand die Rik zeer goed kent.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Amigo’s kwam tot stand met de steun van

het VAF/Mediafonds
Stad Gent

De Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid
Biblo-Roularta Medica NV – Roularta Publishing NV
Le Vif Magazine NV – De Persgroep Publishing
Eco Print Center – Depefin – Mediafin
Casa Kafka Pictures Movie Tax Shelter empowered by Belfius
Isabelle Molhant
World Sales Beta Film

Contacteer ons
Isabelle Geeraerts Woordvoerster, Telenet
Isabelle Geeraerts Woordvoerster, Telenet
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen