Topdocumentaire Belga Sport is terug!

Topdocumentaire Belga Sport is terug!

Na vier jaar geduldig wachten is het eindelijk zover!

Belga Sport is terug met 6 nieuwe afleveringen, meteen het elfde seizoen van de zeer gewaardeerde documentairereeks. Aan boeiende sportverhalen geen gebrek in ons land, maar Belga Sport verstaat de kunst om die verhalen te laten rusten en te reconstrueren als de tijd rijp is.

Zo gaan we terug naar het WK veldrijden in 2009 in Hoogerheide en de strijd tussen Lars Boom, de topfavoriet, en Niels Albert, de jonge Belgische outsider die in het hol van de leeuw zijn eerste regenboogtrui pakt. Maar ook de korte, maar zeer krachtige topperiode van wielrenner en glamourboy Eric Vanderaerden is een aflevering waard.

Voor de voetballiefhebbers tonen we de zege van Kameroen op de Africa Cup van 2017 onder leiding van bondscoach Hugo Broos, misschien wel de strafste prestatie ooit van een Belgische trainer. En we vertellen het sprookje van Germinal Ekeren, de kleine familieclub die in 1997 de beker won, maar twee jaar later uit ons voetbal verdween na een fusie met Beerschot.

Het basketverhaal over Racing Mechelen vertoont gelijkenissen. Sportief nog straffer, want ook Europees succes tegen onder meer het grote Real Madrid, maar tegelijkertijd ook een fusie die abrupt een einde maakte aan een traditieclub.

En tot slot het verhaal van Jo Baetens, de beste volleyballer die ons land ooit gekend heeft. Wereldklasse bij Lennik, maar overleden na een hartstilstand toen hij amper 29 was. Zoon Seppe trad in de voetsporen van zijn vader en won in 2015 de beker met Asse-Lennik.

Zes uiteenlopende sportverhalen met één rode draad, de link met de Belgische sportgeschiedenis, verteld en gereconstrueerd door de hoofdrolspelers. Dat is het nieuwe seizoen van Belga Sport.

Bekijk hier de trailer:

BELGA SPORT vanaf vrijdag 24 februari 6 weken lang op Play Sports

vrijdag 24 februari, Aflevering 1: "Niels Albert - Met vallen en opstaan”

Story image

PODCAST

Maar dat is nog niet alles. Speciaal voor de terugkeer van Belga Sport trakteert Play Sports je voor elke aflevering op een podcast over de reeks.

Daarin interviewt Bart Raes telkens de makers van elke aflevering en kom je allerhande extra’s aan de weet, welke verhalen zijn bijzonder maar haalden de aflevering niet en waarom?

De eerste van 6 podcasts "Niels Albert - Met vallen en opstaan” ​ hoor je vanaf 17 februari op je favoriete podcastplatform en zie je voor elke aflevering op Play Sports.

 

Niet voor publicatie:

Bovenstaande preview kan je overnemen via deze embedcode: <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/NpGcOyycq7s" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

 

Entertainment
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen