Skip to Content

Topsporters klappen uit de biecht: “daarom is mijn moeke de beste”

“Bedankt mama, voor die talloze wasmachines en tonnen kip met appelmoes”

Urenlang wachten in de auto, talloze wasmachines laten draaien en daarnaast nog de allergrootste supporter zijn. Ook de mama’s van onze topsporters verdienen echt wel een bedankje voor hun onvoorwaardelijke steun. Voor Moederdag verklaren 35 Belgische topsporters hun liefde aan hun mama op Play Sports van Telenet. Vijf van hen, onder wie Eden Hazard en Imke Courtois geven nu al de aftrap. “365 dagen per jaar voortdurend een bal tegen de zijkant van je huis horen botsen. Dat moet best vervelend zijn. Bedankt mama om dat te tolereren.”

"Mama, ik besef heel goed dat het dankzij jou is dat ik sta waar ik nu sta”, knipoogt Eden Hazard. "Ik zat in jouw buik toen jij vroeger voetbal speelde: dat was ongetwijfeld een teken. Een fijne moederdag aan alle mama’s!

VIDEO (downloadbaar)

Dat mama zijn van een topsporter vaak een topsport op zich is, mag wel duidelijk zijn. Veel sporters geven toe dat hun moeders talloze wasmachines en heel wat tijd hebben versleten aan hen. Zo blijft ook bij Divock Origi vooral de vuile was bij: “Ik weet nog goed dat ik in de lagere school een nieuwe jeans had gekregen van mijn mama. Ze had me nog zo gezegd dat ik ze niet vuil mocht maken.” Maar de voetbalkoorts van Origi was te hevig: “Tijdens de speeltijd tackelde ik voortdurend op het grasveld, tot grote ergernis van mijn mama natuurlijk. Sorry mama, ik hou van u!”

VIDEO (downloadbaar)

“Samen naar Il Divo en de bingo”

Sommige topsporters gaan zelfs onmiddellijk over tot het maken van beloftes, zoals basketballer Sam Van Rossom. “Liefste moeke, bedankt om jarenlang tonnen kip met appelmoes en gebakken patatjes voor mij te maken. Bedankt ook om jarenlang die vuile stinkende was te doen na elke training. Zelfs de strijk was nooit te veel. Ik heb alvast een wederdienst bedacht: speciaal voor Moederdag, gaat mijn vuile baard eraf!”

VIDEO (downloadbaar)

“Bedankt voor de vele uren die je op mij hebt zitten wachten in de wagen. Altijd maar kruiswoordraadsels invullen tot ik gedaan had met trainen”, vertelt ook voetbalster Imke Courtois. “En ook 365 dagen per jaar voortdurend een bal tegen de zijkant van je huis horen botsen. Dat moet best vervelend zijn. Maar laten we afspreken, wanneer jij oud bent en best niet meer met de wagen rijdt, zal ik samen met jou naar Il Divo gaan, naar de kapper én naar de bingo. Dan zal ik er ook voor jou zijn.”

VIDEO (downloadbaar)

“Bedankt om me te laten gaan”

Zelfs Stoffel Vandoorne, die zich opmaakt voor de Grand Prix van Spanje, maakte tijd om zijn moeder te bedanken: "Mama, de voorbije jaren ben ik niet veel thuis geweest. Als ik er toch was, dan was het vaak maar voor een dag of twee om daarna weer de koffers te pakken voor de volgende wedstrijd. Ik ben in elk geval heel blij dat jij er dit weekend bij bent in Barcelona."

VIDEO (downloadbaar)

En ook Europees turnkampioene Nina Derwael bedankt haar mama omdat ze haar droom mocht waarmaken: “Ik weet dat toen ik elf jaar was en naar Gent op internaat mocht je liever had dat ik bij jou bleef. Maar zelfs het waterbed heeft me niet kunnen overtuigen om thuis te blijven en mijn droom te laten vallen. Bedankt om me toch te laten gaan en me altijd te blijven steunen. Fijne Moederdag!”

VIDEO (downloadbaar)

Ook de spelers van KAA Gent laten Moederdag niet zomaar aan zich voorbijgaan. Met een gigantische tifo tijdens de match tegen Charleroi zullen ook zij hun mama’s centraal zetten. Op de tifo staan kinderfoto’s van de Gent-spelers met hun moeder.

Benieuwd naar de filmpjes van de andere 30 topsporters? Play Sports, dé sportzender van alle straffe supporters, zendt ze zondag de hele dag door uit . “Want straffe fans, maken straffe sport.”

Contacteer ons
Isabelle Geeraerts Woordvoerster, Telenet
Isabelle Geeraerts Woordvoerster, Telenet
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - 's werelds grootste internationale tv- en breedbandbedrijf, investeert, innoveert en versterkt mensen in meer dan 10 landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie - bezit een rechtstreeks belang van 57,3% in Telenet Group Holding SA / NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

De newsroom van BASE vind je via press.base.be

Telenet Group NV
Neerveldstraat 107
1200 Brussel