Toptitels strijden voor de Telenet Publieksprijs op de Ensors

Toptitels strijden voor de Telenet Publieksprijs op de Ensors

Op zaterdag 12 maart komen filmliefhebbers samen op het Gala van de Ensors in het Kursaal van Oostende om de Belgische filmsector te vieren. Als Telenet TV-klant kan je die avond het event live volgen op het Play More Cinema kanaal, een betalend filmkanaal uit het Play More aanbod dat voor de feestelijke gelegenheid gratis te bekijken is. De Telenet TV-klanten hebben namelijk zelf mogen stemmen op één van de awards: de Telenet Publieksprijs.

Al 7 jaar reikt Telenet een eigen prijs uit op de Ensors. Telenet TV-klanten krijgen op voorhand tijd om te stemmen op hun lievelingsfilm van het jaar. Deze stemmen worden dan bij elkaar geteld, om zo de winnaar te bepalen. Eerder konden titels zoals Niet Schieten, Marina en Patser de prijs aan de haak slaan.

GENOMINEERDE TITELS VAN DIT JAAR

Van films gebaseerd op waargebeurde verhalen, tot thrillers en kinderfilms. De Telenet Publieksprijs raakt elk genre aan. Onderstaande titels haalden de lijst van genomineerden:

 • Cool Abdoul
 • Dealer
 • Duyster
 • De Familie Claus 2
 • De Gebroeders Schimm
 • Ferry
 • K3 – Dans van de Farao
 • La Civil
 • Mijn Vader is een Saucisse
 • Nachtwacht 3: De dag van de Bloedmaan
 • Red Sandra
 • Rookie
 • Sinterklaas en Koning Kabberdas

Zin gekregen in een echte binge-sessie? Volgende titels zijn beschikbaar in het Film à la Carte aanbod van Telenet TV:

Dealer
In Dealer komt Johhny, een veertienjarige drugsdealer, terecht in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie. Wanneer Johnny de acteur Anthony leert kennen, worden zijn dromen over een beter leven alleen maar groter. Kortom een unieke cocktail van het grauwe drugsmilieu en de glamour van de film- en theatherwereld.

Story image

Cool Abdoul
Coul Abdoul is een meeslepende biopic over de beruchte Gentse bokskampioen, Ismaël ‘Coul Abdoul’. Ismaël had één doel voor ogen: doorstoten naar de top. In de boksring geniet hij van grote successen, maar in zijn job als in het nachtleven bezwijkt hij voor het gemakkelijk geld. Met een destructieve neerwaartse spiraal tot gevolg.

Story image

Red Sandra
William en Olga krijgen de diagnose dat hun zesjarige dochter Sandra lijdt aan MLD, een zeldzame en dodelijke spierziekte. De wereld van het gezin stort volledig in elkaar. Vader William, gespeeld door Sven De Ridder, weigert de hoop op te geven en start een bittere strijd tegen de farma-industrie. Een waargebeurd verhaal dat niemand onbewogen laat.

Story image

Rookie
Rookie volgt het verhaal van Nicky, een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de adrenaline, het respect en de roem. Zijn wereld stort in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen.

Story image

La Civil
La Civil is een film over een sterke moeder die niet in een slachtofferrol kruipt, maar in plaats daarvan terugvecht. Teodora Ana Mihai, een vrouwelijke regisseur met Vlaams-Roemeense roots, laat niemand onberoerd met haar heftig fictiedebuut.

Story image

Benieuwd welke titel wint? Zet je popcorn klaar, je smartphone op stil en kijk op zaterdag 12 ​ maart mee naar de uitreiking van de Telenet Publieksprijs op het Play More Cinema kanaal (kanaalnummer 300 in Vlaanderen en kanaalnummer 320 in Brussel).

 

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen