Vrijwillig en voorwaardelijk bod van Liberty Global in contanten

Vrijwillig en voorwaardelijk bod van Liberty Global in contanten

De bijgevoegde informatie betreft gereglementeerde informatie zoals gedefinieerd in het Koninklijk Besluit van 14 november 2007 betreffende de verplichtingen van emittenten van financiële instrumenten toegelaten tot de verhandeling op een gereglementeerde markt. Voorwetenschap. 

Mechelen, 21 maart 2023 - Telenet Group Holding NV (“Telenet” of de “Vennootschap”) (Euronext Brussels: TNET) bevestigt dat het door Liberty Global plc (“Liberty Global”) op de hoogte is gebracht van haar voornemen om een vrijwillig en voorwaardelijk overnamebod in contanten uit te brengen (het “Voorgenomen Bod”) op alle Telenet-aandelen die het nog niet bezit of die niet door Telenet worden gehouden. Liberty Global is sinds 2007 de controlerende aandeelhouder van Telenet en bezit momenteel, via haar 100% dochtervennootschap Liberty Global Belgium Holding B.V., 59,18% van het uitstaande aandelenkapitaal van Telenet. Telenet bezit nog eens 3,12% als eigen aandelen na inkopen van aandelen in voorgaande jaren.   

Het Voorgenomen Bod zou een bod in contanten zijn tegen een prijs van €22,00 per aandeel, met correctie voor het voorgestelde dividend dat door Telenet vóór de afsluiting van de transactie wordt uitgekeerd (de “Biedprijs”1). Deze prijs vertegenwoordigt een premie van 59% ten opzichte van de slotkoers van Telenet op 15 maart 2023, en een premie van 52% ten opzichte van de volumegewogen gemiddelde koers van Telenet over de maand voorafgaand aan zulke datum. Het Voorgenomen Bod, indien het wordt ingediend, zou onderworpen zijn aan de voorwaarden dat (i) Liberty Global Belgium Holding, ingevolge het Voorgenomen Bod, samen met Telenet minstens 95% van de aandelen van de Vennootschap bezit en (ii) er zich geen zogeheten material adverse change voordoet met betrekking tot de slotkoers van de BEL-20 index en de aandelen van bepaalde vergelijkbare marktgenoten van Telenet voor de datum van aankondiging van de resultaten van de initiële aanvaardingsperiode van het Voorgenomen Bod. 

Indien, volgend op het Voorgenomen Bod, Liberty Global Belgium Holding, samen met Telenet, minstens 95% van de aandelen in Telenet bezit en, door de aanvaarding van het Voorgenomen Bod, minstens 90% van de aandelen die het voorwerp uitmaken van het Voorgenomen Bod, zal het Voorgenomen Bod worden gevolgd door een vereenvoudigd uitkoopbod aan dezelfde financiële voorwaarden als het Voorgenomen Bod. 

In overeenstemming met zijn verplichtingen onder Belgisch recht, heeft de raad van bestuur, met de ondersteuning door zijn financiële en juridische adviseurs, het Voorgenomen Bod bestudeerd en de voorwaarden ervan beoordeeld. Onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden van (i) het nazicht van het door Liberty Global op te stellen biedprospectus en de indiening daarvan bij de FSMA ten gepaste tijde, (ii) de voltooiing van het waarderingsverslag door Lazard BV/SRL, die als onafhankelijke expert werd aangesteld door de onafhankelijke bestuurders van de Vennootschap, overeenkomstig artikel 23 van het koninklijk besluit van 27 april 2007 op de openbare overnamebiedingen, steunt en beveelt de raad van bestuur van Telenet unaniem het Voorgenomen Bod aan. De raad van bestuur zal zijn formele beoordeling uiteenzetten in een memorie van antwoord welke hij zal uitgeven overeenkomstig het toepasselijke wettelijk kader. 

Liberty Global Belgium Holding heeft een kennisgeving bekendgemaakt overeenkomstig artikel 8, §1 van het Koninklijk Besluit van 27 april 2007 op de openbare overnamebiedingen met betrekking tot de intentie van Liberty Global Belgium Holding om het Voorgenomen Bod in te dienen, dat u hier kan vinden: Investor News & Events - Liberty Global

 

Telenet werd in het kader van het Voorgenomen Bod bijgestaan door Goldman Sachs International en Freshfields Bruckhaus Deringer LLP respectievelijk als financieel en juridisch adviseur en de onafhankelijke bestuurders van Telenet door Baker McKenzie als juridisch adviseur. De onafhankelijke bestuurders hebben Lazard BV/SRL als onafhankelijk expert aangesteld overeenkomstig artikel 23 van het koninklijk besluit van 27 april 2007 op de openbare overnamebiedingen. Liberty Global werd bijgestaan door JP Morgan, BNP Paribas en LionTree Advisors en Allen & Overy LLP, Shearman & Stelrin en Ropes & Gray. 

 

 

Contacts

Investor Relations:

Rob Goyens rob.goyens@telenetgroup.be +32 15 333 054

Bart Boone bart.boone@telenetgroup.be +32 15 333 738

 

Press & Media:

Stefan Coenjaerts stefan.coenjaerts@telenetgroup.be +32 15 335 006

 

Legal

Bart van Sprundel bart.van.sprundel@telenetgroup.be +32 15 333 495

 

 

Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen