Beleidsmakers informeren & muziek maken

Beleidsmakers informeren & muziek maken

Franky werkt al 10 jaar bij Telenet als Vice President Public Affairs. Door de week doet hij zijn best om beleidsmakers en politieke besluitvormers te overtuigen van onze standpunten. In het weekend kruipt Franky in zijn studio om muziek te maken. En met succes – let zeker eens op de muziek in onze Play Sport spotjes!

Het Public Affairs departement is verantwoordelijk voor de relatie met onze politieke stakeholders, voornamelijk regeringsleden en parlementsleden op alle beleidsniveaus. Samen met zijn collega’s legt Franky onze standpunten in beleidsdossiers aan hen uit . En dat is een belangrijke taak.

“De telecomsector is enorm gereguleerd, er zijn heel wat wetten en decreten – Belgische én Europese – waaraan we ons moeten houden. Dat gaat van consumentenbescherming en economische regulering tot licenties voor mobiele telefonie,… Wij informeren lokale, regionale en federale beleidsmakers over onze standpunten in dossiers waarvoor zij het beleid moeten uitstippelen en helpen hen om gegronde beslissingen te nemen.”

 Om succesvol te zijn in onze opdracht is een sterk stakeholdernetwerk uitbouwen uiterst belangrijk. Het verbaast dan ook niet dat we Franky zelden op kantoor zien rondlopen. Meestal is hij buitenshuis en gaat hij langs bij beleidsmakers en andere betrokken partijen.  

Voor hij zich in de telecomsector specialiseerde was Franky vier jaar verantwoordelijk voor Public Affairs bij Sabena. “Ook de luchtvaartsector is enorm gereguleerd en dat inspireerde me om eens neer te schrijven welke belangen en politieke strategieën er allemaal ten grondslag van liggen."  Zijn boek ‘New Skies For Europe’ ging over de liberalisering van de luchtvaart.

Van Play Sports tot Tomorrowland: DJ Lee Roy Mond’O zorgt voor de beats

In zijn jeugdjaren was Franky goed op weg om Rode Duivel te worden: in 1976 was hij spits bij de U16 van onze nationale ploeg. Een kwetsuur gooide echter roet in het eten, maar zorgde er eveneens voor dat hij zich volop op zijn andere passie kon concentreren: muziek.

“Op mijn 16de kocht ik mijn eerste Moog synthesizer. Als student was ik hier veel mee bezig. Maar later had ik mijn handen vol met mijn gezin en mijn job.” Tot hij vijf jaar geleden toevallig Miguel Wiels tegen het lijf liep. “We raakten aan de praat en ik stuurde hem een van mijn nummers door…”  En dat klonk als muziek in de oren. Want even later kroop Franky samen met Miguel en Isabelle A in de studio. ‘Living on the outside’ werd regelmatig op de radio gedraaid en werd eveneens de tune van onze Play Sports trailer. Ook zijn nieuwste track ‘The One’ is te horen in onze recentste Play Sports trailer.

“Ik schrijf nu geregeld muziek voor Play Sports. Niet onlogisch, muziek is voor mij pure emotie. Ik haal heel veel inspiratie uit sportbeelden. Beelden van mooie goals, maar eveneens van de vreugde die de supporters uitstralen. Het is altijd een uitdaging om daar de juiste beat onder te zetten.”
Een van ons
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen