Coronacrisis: Telenet vraagt medewerkers thuis te werken tot 3 april

Coronacrisis: Telenet vraagt medewerkers thuis te werken tot 3 april

Brussel, 13 maart 2020. Telenet heeft in het kader van de bestrijding van het coronavirus, vandaag beslist om alle medewerkers die technisch en operationeel van thuis uit kunnen werken, te vragen om thuis te werken vanaf maandag 16 maart. In lijn met de adviezen van de overheid, zal deze periode van thuiswerk duren tot 3 april. Medewerkers die een functie uitoefenen waarbij aanwezigheid op kantoor of bij de klant noodzakelijk is (netwerk monitoring, installatie en repair, front office klantenservice) zullen wel op hun huidige werklocatie verwacht worden omdat zij noodzakelijk zijn om de Telenetdiensten naar residentiële en zakelijke klanten te kunnen blijven garanderen. De Telenet en BASE shops zullen volgens de verplichtingen die de overheid oplegt aan de detailhandel, in het weekend gesloten zijn, maar tijdens weekdagen open zijn. Klanten met defecte modems, decoders of andere Telenet hardware kunnen, zoals vandaag al het geval is, terecht in de Telenet shops. De Telenet klantendienst blijft telefonisch open, elke weekdag van 08.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 22:00 uur.

Telenet neemt deze maatregel rond thuiswerk omdat telecommunicatienetwerken de komende weken een sleutelinfrastructuur zijn om de economie en maatschappij in deze moeilijke tijd te ondersteunen. Consumenten en zakelijke klanten willen blijven werken en communiceren en kunnen in dat verband niet zonder optimaal functionerende en hoogkwalitatieve netwerken.

Telenet zag sinds midden deze week een eerste stijging van belminuten en dataverbruik op zijn netwerk. Het bedrijf verwacht de komende dagen en weken nog een hoger verbruik door toename van telewerken en videoconferencing en bekijkt welke maatregelen er genomen kunnen worden om klanten een optimale dienstverlening te blijven garanderen.

Door zijn eigen medewerkers te vragen om thuis te werken, beperkt Telenet het besmettingsgevaar en hoopt het te voorkomen dat grote aantallen medewerkers bij een uitbraak van het virus ziek zouden worden en de businesscontinuïteit niet gegarandeerd kan worden.

Voor de bedrijfskritische functies die aanwezigheid op kantoor vereisen zal gekeken worden hoe de teams opgesplitst kunnen worden om het besmettingsrisico maximaal te verkleinen.

Tot slot neemt Telenet ook deze maatregel om de gezondheid van zijn eigen medewerkers te helpen beschermen en het besmettingsgevaar zo klein mogelijk de houden. Op dit moment zijn er bij Telenet medewerkers zelf geen gekende Covid 19 besmettingen.

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 58,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen