De zomer van de staycation: tot de helft minder roaming verkeer

De zomer van de staycation: tot de helft minder roaming verkeer

Nederland tekende als enige land méér roamingverkeer op dan vorig jaar

Donderdag 10 september 2020 - We konden deze zomer minder op reis dan andere jaren. Dat zagen we ook in het roamingverkeer van de Telenet- en BASE-klanten tijdens de zomervakantie. Normaal zien we tijdens de zomermaanden het roamingverkeer meer dan verdubbelen (+120%), nu was er amper een stijging van 47%.

Story image

Leve de buurlanden

De populairste bestemming was bij uitstek Nederland: het enige land dat ook méér roamingverkeer (+7% vergeleken met vorig jaar) door Telenet- en BASE-klanten optekende. Verder bevonden klanten zich vooral in Frankrijk en Duitsland, hoewel het roamingverkeer daar met respectievelijk 8% en 23% lager lag dan vorig jaar tijdens de zomer. Populaire vakantieoorden als Spanje, Italië, Griekenland en Portugal zagen tot gemiddeld de helft minder Telenet- en BASE roamers. Ook de Scandinavische landen zagen gemiddeld maar een vierde (27%) van het aantal gebruikelijke roamers.

Opvallend: vakanties naar de berglucht werden blijkbaar minder geannuleerd. Na onze buurlanden is Zwitserland de bestemming die het minste verlies aan roamingverkeer optekent, met slechts 35% minder dan vorig jaar.

Door de corona-maatregelen kelderde uiteraard het roamingverkeer ook in anders populaire verre vakantieoorden. De Verenigde Staten, Canada, Zuid-Afrika, Egypte, Marokko en Thailand zagen gemiddeld maar 5% van het gebruikelijke aantal roamers.

Buitenlanders in België

In totaal registreerde Telenet zo’n 4% minder roamingverkeer van buitenlanders dan vorig jaar tijdens de zomerperiode. Die daling is uiteraard onder andere gedreven door het wegblijven van buitenlanders uit niet EU-landen. Maar ook Duitsers, Spanjaarden, Zwitsers en Portugezen bleven weg dit jaar. Daar tegenover staat dat we meer verkeer optekenden van Fransen (+21%), Nederlanders (+18%), Polen (+8%), Zweden (9%), Engelsen (13%) en Italianen (32%).

Story image

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen