Gevraagd: jouw handtekening voor een krachtig klimaatbeleid

Gevraagd: jouw handtekening voor een krachtig klimaatbeleid

Brussel – 5 februari 2019 – Vandaag start Sign for my Future, een burgerinitiatief, uitgegroeid tot de breedste coalitie ooit van burgers, jongeren, bedrijfsleiders, middenveldorganisaties, de media en de academische wereld die samen alle Belgen oproepen om zich uit te spreken voor een krachtig klimaatbeleid. Burgers die tekenen op signformyfuture.be vragen zo de volgende regeringen om nu écht werk te maken van een krachtig klimaatbeleid. Met een klimaatwet, een investeringsplan en een klimaatraad.“ Onze toekomst en die van onze kinderen kan nog worden gered. We willen alle politici overtuigen om nu in actie te schieten door te tonen dat heel veel burgers hen hierin steunen”, aldus Sign for my Future.

Breed gedragen initiatief

Vzw Klimaatmandaat, de organisatie achter Sign for my Future, verenigt de brede samenleving. Deze burgerbeweging roept samen met jongeren, een driehonderdtal captains of society uit middenveldorganisaties, het bedrijfsleven, academici en mediabedrijven, alle Belgen op om te tekenen voor een krachtig klimaatbeleid in België.

België klimaatneutraal vóór 2050

Met een grote campagne die vandaag wordt gelanceerd, willen zij zoveel mogelijk handtekeningen verzamelen zodat de volgende federale en gewestelijke regeringen doen wat nodig is om de opwarming ruim onder de 2 graden te houden en te blijven streven naar 1,5 graad, zoals bepaald in het klimaatverdrag van Parijs. Dat wil zeggen dat België klimaatneutraal moet zijn vóór 2050 en de uitstoot van broeikasgassen al in de volgende legislatuur noemenswaardig moet dalen.

Krachtig klimaatbeleid: slimme en juiste keuze

Een krachtig klimaatbeleid verzekert niet alleen de toekomst van de volgende generaties. Het is tegelijk een slimme keuze die zal leiden tot meer welvaart en meer welzijn voor iedereen. “Uiteraard zal de omschakeling naar een klimaatneutraal België inspanningen vragen van ons allemaal. Maar tegelijk houdt deze transitie échte kansen in, zoals meer duurzame economische activiteit, meer jobs, een betere luchtkwaliteit en een betere gezondheid voor ons allemaal”, aldus de initiatiefnemers. De oplossingen zijn er, nu moeten de beleidsmakers ze breed uitrollen en haalbaar en betaalbaar maken voor onze bedrijven en burgers.

Signformyfuture.be: drie eisen

Concreet schuift Sign for my Future drie eisen naar voor:

  • een klimaatwet: een wettelijk kader, met tussentijdse doelstellingen, om voor 2050 klimaatneutraal te zijn in België en in de komende legislatuur al de nodige maatregelen te nemen om de uitstoot van broeikasgassen noemenswaardig te verminderen. Dat wettelijk kader moet uiterlijk eind december 2020 van kracht zijn.
  • een investeringsplan: een krachtig en sociaal rechtvaardig investeringsplan dat alle burgers en bedrijven helpt en stimuleert om de transitie naar een klimaatneutrale samenleving te maken. Dat investeringsplan moet ten laatste eind 2022 in werking treden.
  • een klimaatraad: een onafhankelijke evaluatie van het gevoerde beleid door een neutrale klimaatraad van experten.

Een niet te negeren mandaat

De acties van de laatste weken en maanden uit allerlei hoeken van de samenleving hebben duidelijk gemaakt dat het klimaat bovenaan de politieke agenda moet staan. Sign for my Future sluit zich hier vanaf vandaag ook officieel bij aan: “In de weken voor de verkiezingen van 26 mei wil Sign for my Future dan ook een niet langer te negeren mandaat overhandigen aan de voorzitters van alle politieke partijen in België”.

“Met volle overtuiging steunt Telenet de doelstellingen van The Climate Mandate. Het klimaat staat immers centraal in ons duurzaamheidsbeleid. Als bedrijf erkennen we de impact van klimaatverandering en streven we voortdurend naar het verminderen van de milieu-impact van onze operationele werking. Met een nieuw klimaatactieplan, dat we deze lente zullen lanceren, willen we ons engagement nog versterken om onze energie-efficiëntie te verbeteren, onze koolstofuitstoot te reduceren en onze afvalstromen te verminderen.”  John Porter, CEO Telenet.

VOOR MEER INFO

Sign for my Future I signformyfuture.be
Laurien Spruyt I pers@signformyfuture.be I 0496 92 50 07

 

Nieuws
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen