Multitasker die haar stem graag laat horen

Multitasker die haar stem graag laat horen

Saduman kort en bondig omschrijven? Een multitasker met uiteenlopende interesses. Onze ‘Risk & Fraud analyst’ is ook de voice-over stem in sommige Telenet video’s. Ze is viertalig en bracht eerder dit jaar ook haar eerste jaar Portugees tot een goed einde. In haar vrije tijd ontwerpt ze kleren voor mannen, vrouwen en kinderen én ze kan ook nog eens zingen!

Saduman heeft een liefde voor muziek en is fier op wat ze met haar stem teweeg kan brengen. Als twintiger maakte ze haar debuut met de hard rock band ‘Netsilik’ waarmee ze geregeld optrad in Brussel en Wallonië. “Ik volgde nog muziekacademie toen ik voor het eerst de lyrische zangeres van een band werd.” Enkele jaren later bracht ze haar tweede album uit met de electro-pop band ‘NÔ’ en was ze gastzangeres van ‘Sinshaper’ (dubstep band uit Gooik). Vandaag zingt ze niet meer in een groep maar laat ze haar stem graag op andere manieren horen.

3 diploma’s op zak

Als boekhoudster van opleiding begon Saduman haar carrière op de Finance afdeling van een grote elektromaatschappij Westinghouse Electric Europe. Maar haar passie voor mode werd te groot en dus besloot ze ervoor te gaan en volgde ze een opleiding Fashion Designer in avondschool. “Ik heb thuis al het materiaal nog liggen en ik doe het nog steeds heel graag. Ik heb zelfs de trouwjurk van mijn zus en enkele vriendinnen mogen maken!”

Toen ze na een herstructurering haar job als boekhoudster verloor, besloot ze – gedreven door haar passie voor taal – een opleiding Communicatie & Marketing te volgen. Al snel kon ze als Customer Relationships manager aan de slag bij Scabal, een bekend merk voor herenmode. “Een match made in heaven, want zo kon ik mijn passie voor mode combineren met een job in marketing.”

Maar het was als vrouw moeilijk doorgroeien in een mannenzaak. De ervaring bracht haar echter wel heel wat kennis en vaardigheden bij, en dat leidde Saduman naar een job bij BASE. Vandaag werkt ze al bijna 12 jaar in ons ‘Risk & Fraud’ team. “Nieuwe managers, reorganisaties, overnames,… Ik heb het allemaal meegemaakt. Gelukkig ben ik erg flexibel: ik pas mij gemakkelijk aan en werk graag in team.”

Fraude opsporen en risico’s monitoren

Als ‘Risk & Fraud Analyst’ probeert Saduman het risico op frauduleuze praktijken te beperken. “Preventie, montoring, opvolging van fraudedossiers, contact met verschillende klanten,.. het is een uiteenlopende job waar koelbloedigheid en sterke communicatievaardigheden goed van pas komen.”

Daarnaast gaan Saduman en haar team ook vaak op onderzoek. “Bijvoorbeeld wanneer we klachten ontvangen van klanten die een factuur ontvingen voor een abonnement waarvoor ze nooit getekend hebben. Op basis van een officieel PV starten wij ons onderzoek. Wanneer we effectief wel een contract kunnen terugvinden, moeten we achterhalen of dit met een gestolen identiteitskaart werd aangevraagd.” Maar zij zijn ook het contactpunt voor shopmedewerkers of interne collega’s die problemen ondervinden bij het aansluiten van nieuwe klanten. “Soms botsen shopmedewerkers of partners op problemen bij het aansluiten van nieuwe bedrijven of nieuwe klanten met buitenlandse papieren. Wij ondersteunen hen dan van A tot Z. Dat is wat wij doen: elkaar verder helpen!”

Voice-over expert

Daarbovenop is Saduman is ook de voice-over stem in enkele Telenet video’s. “Ik wil echt graag iets doen met mijn stem. Daarom startte ik vorig jaar met een opleiding ‘Voice-over’.” Er worden bij Telenet intern heel wat filmpjes gemaakt, bijvoorbeeld interne opleidingsvideo’s voor de shops bij een nieuwe productlancering. Vorig jaar stapte Saduman zelf naar HR met de vraag of er geen voice-over mogelijkheden voor haar waren. “En nu mag ik af en toe de Franstalige versies inspreken. Het is een lange en intense opleiding, dus het is leuk dat ik ondertussen hier bij Telenet kan oefenen!”

Een van ons
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen