Ookla-testen bevestigen positie van Telenet als snelste internetprovider

Ookla-testen bevestigen positie van Telenet als snelste internetprovider

Vrijdag 2 december 2016 — Via de snelheidsmeter van Ookla peilden consumenten in België tussen april en september 2016 zo’n 1,5 miljoen keer de snelheid van hun breedbandinternetverbinding. Ookla is de wereldautoriteit in speedtesten, waarbij via een specifieke webpagina (speedtest.net) op eender welk moment de reële internetsnelheid gemeten kan worden. Van al die tests vergeleek Ookla de 10% snelste resultaten. Klanten in die tien procent haalden gemiddeld de volgende snelheden*:

Provider

Downloadsnelheid (Mbps)

Uploadsnelheid (Mbps)

Telenet

190,75

19,48

VOO

125,30

8,06

Proximus

72,45

7,57

Scarlet

47,71

7,37

*Op basis van onafhankelijke metingen van de internetsnelheid, uitgevoerd door Ookla tussen april en september 2016.

“De snelheidsmeter van Ookla maakt metingen mogelijk voor iedereen die nieuwsgierig is naar de prestaties van zijn internetverbinding. Met meer dan 9 miljard testen wereldwijd, is Ookla de wereldwijde maatstaf voor het testen van internetverbindingen geworden. In België zagen we vanuit de testen heel duidelijk dat Telenet er als snelste internet uitkwam”, zegt Jamie Steven, EVP bij Ookla.

“De beschikbare bandbreedte wordt almaar belangrijker. Klanten beschikken gemiddeld over zes mobiele toestellen per huishouden. Al die toestellen vragen – vaak tegelijkertijd - een stukje van de aangeboden internetcapaciteit. En ze vragen steeds meer, want toepassingen zoals streamen of downloaden van muziek of video worden frequent gebruikt. Door voortdurend te investeren zorgen we er voor dat ons netwerk dit toenemende verkeer aankan. Testen zoals die van Ookla, waarbij honderdduizenden consumenten hun verbinding op onafhankelijke basis testen, bewijzen onze basis belofte: het strafste netwerk bieden. ”, zegt Jeroen Bronselaer, sr VP Residential Marketing.

Om ook in de toekomst deze resultaten te garanderen blijft Telenet met onder andere De Grote Netwerf investeren in zijn netwerk. Bovendien is er de Helemaal Mee Tournee, waarbij de thuisinstallatie bij klanten grondig wordt nagekeken, zodat zij zeker van de beloofde snelheden kunnen genieten.

Meer info over de Ookla speedtest, de resultaten en over de snelheden bij internetklanten thuis via onderstaande links.