Ookla-testen bevestigen positie van Telenet als snelste internetprovider

Ookla-testen bevestigen positie van Telenet als snelste internetprovider

Via de snelheidsmeter van Ookla peilden consumenten in België tussen april en september 2016 zo’n 1,5 miljoen keer de snelheid van hun breedbandinternetverbinding. Ookla is de wereldautoriteit in speedtesten, waarbij via een specifieke webpagina (speedtest.net) op eender welk moment de reële internetsnelheid gemeten kan worden. Van al die tests vergeleek Ookla de 10% snelste resultaten. Klanten in die tien procent haalden gemiddeld de volgende snelheden*:

Provider

Downloadsnelheid (Mbps)

Uploadsnelheid (Mbps)

Telenet

190,75

19,48

VOO

125,30

8,06

Proximus

72,45

7,57

Scarlet

47,71

7,37

*Op basis van onafhankelijke metingen van de internetsnelheid, uitgevoerd door Ookla tussen april en september 2016.

“De snelheidsmeter van Ookla maakt metingen mogelijk voor iedereen die nieuwsgierig is naar de prestaties van zijn internetverbinding. Met meer dan 9 miljard testen wereldwijd, is Ookla de wereldwijde maatstaf voor het testen van internetverbindingen geworden. In België zagen we vanuit de testen heel duidelijk dat Telenet er als snelste internet uitkwam”, zegt Jamie Steven, EVP bij Ookla.

“De beschikbare bandbreedte wordt almaar belangrijker. Klanten beschikken gemiddeld over zes mobiele toestellen per huishouden. Al die toestellen vragen – vaak tegelijkertijd - een stukje van de aangeboden internetcapaciteit. En ze vragen steeds meer, want toepassingen zoals streamen of downloaden van muziek of video worden frequent gebruikt. Door voortdurend te investeren zorgen we er voor dat ons netwerk dit toenemende verkeer aankan. Testen zoals die van Ookla, waarbij honderdduizenden consumenten hun verbinding op onafhankelijke basis testen, bewijzen onze basis belofte: het strafste netwerk bieden. ”, zegt Jeroen Bronselaer, sr VP Residential Marketing.

Om ook in de toekomst deze resultaten te garanderen blijft Telenet met onder andere De Grote Netwerf investeren in zijn netwerk. Bovendien is er de Helemaal Mee Tournee, waarbij de thuisinstallatie bij klanten grondig wordt nagekeken, zodat zij zeker van de beloofde snelheden kunnen genieten.

Meer info over de Ookla speedtest, de resultaten en over de snelheden bij internetklanten thuis via onderstaande links.

Contacteer ons
Isabelle Geeraerts woordvoerster, Telenet
Isabelle Geeraerts woordvoerster, Telenet
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen