Red Lions naar halve finale: Telenet maakt hockey toegankelijker en opent tv-kanaal voor ‘dummies’

Red Lions naar halve finale: Telenet maakt hockey toegankelijker en opent tv-kanaal voor ‘dummies’

Ben jij een dummy of kenner? Test het hier

Zaterdag nemen de Red Lions het op tegen Engeland in de halve finale van het WK hockey. In tegenstelling tot het voetbal trekken de finales van het WK hockey minder de aandacht. Telenet wil daar verandering in brengen door de Belgische halve finale hockey toegankelijker te maken voor het brede publiek. Daarvoor schakelen ze hockeyleek Filip Joos en specialist Manu Leroy in als commentators. De match op Play Sports zal gratis voor alle Telenet-televisieklanten te bekijken zijn.

Eerder vandaag speelden de Belgen de kwartfinale van het WK hockey. Een knappe prestatie, maar toch lokt dit minder kijkers dan een gemiddelde topmatch voetbal op Play Sports. Nochtans doen onze Belgische hockeymannen het op dit moment al even goed als hun voetballende collega’s op het WK in Rusland. Hoog tijd dus dat er wat meer aandacht gaat naar hockey, vindt Telenet.

Daarom creëert Telenet voor de halve finale Engeland-België een extra kanaal waar niemand minder dan voetbalexpert - maar totale hockeyleek - Filip Joos commentaar zal geven bij de wedstrijd. Ex-hockeydoelman Manu Leroy begeleidt Joos. Het brede publiek kan zo samen met Joos, zijn kennis van de hockeyspelregels bijschaven.   

‘Ik ken niks van hockey, maar dat is gelukkig de bedoeling. Ik vind het een leuk experiment en hoop dat de Red Lions beter doen dan hun voetballende collega’s in Rusland. Ik ben nu al fan!’    Filip Joos, voor één keer hockeycommentator

Wie wel mee is met de spelregels kan de wedstrijd bekijken op het gebruikelijke kanaal, waar de vaste hockeyexpert Floris Geerts de wedstrijd van commentaar voorziet. Beide versies van de match zijn gratis te bezien voor alle Telenet-digitale televisieklanten. Als de Red Lions bovendien doorstoten naar de finale, zal ook deze gratis te bekijken zijn.

Twijfel je naar welk kanaal je het best zapt? Test je hockeykennis in deze quiz.


Engeland – België

Zaterdag om 11u30 op Play Sports

Gratis voor alle digitale televisieklanten van Telenet

  • Gebruikelijk kanaal voor kenners: 201
  • Extra kanaal voor dummies: 202
Nieuws Entertainment
Over Telenet Group NV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Liberty Global - één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven - innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Liberty Global bezit een rechtstreeks belang van 57,9% in Telenet Group Holding SA/NV (exclusief eventuele eigen aandelen die deze laatste van tijd tot tijd in zijn bezit heeft).

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet Group NV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen