Telenet vervangt oudste generatie decoders door nieuwere toestellen

Mechelen, 30 januari 2020 - Telenet haalt zijn oudste type digicorders en digiboxen uit de markt. Klanten die een toestel huren, kunnen dit kosteloos omruilen voor een nieuwer toestel. Ook voor gekochte toestellen biedt Telenet een oplossing. Het gaat om decoders die verdeeld werden tussen 2007 en 2013. Een belangrijk onderdeel van de software wordt niet meer aangeboden door de leverancier. Als een gevolg kunnen de decoders binnenkort het digitale televisiesignaal niet langer op een juiste manier ‘lezen’. Telenet kan daarom het digitale signaal naar deze decoders niet langer ondersteunen vanaf 31 maart. Het bedrijf communiceert hierover duidelijk naar alle betrokken klanten.

 

Niet langer versleuteld

De digitale zenders die een klant thuis ontvangt, zijn steeds veilig ‘versleuteld’. Dit gebeurt via een toestel dat de klant huurt of koopt bij Telenet: een digicorder, een digibox, een CI+ kaartje. Zo garandeert Telenet de rechteneigenaars van de films, series en programma’s dat hun content op een veilige manier bij de klant aankomt en niet zomaar verder verspreid kan worden. Voor de oudste actieve versie van decoders heeft de leverancier aan Telenet laten weten niet langer deze ‘sleutel’ aan te bieden. Daarom moet Telenet het digitale signaal naar deze decoders stopzetten vanaf 31 maart.

 

Voornamelijk op slaapkamer of zolderkamer

Het oudste type actieve digicorders en digiboxen werd verdeeld tussen 2007 en 2013. De laatste update op deze toestellen dateert van mei 2014. Daarom ondersteunen de decoders niet het laatste TV-menu en kunnen klanten toepassingen zoals ‘Terugkijk TV’ niet gebruiken. Klanten die een decoder huren, konden deze dan ook al eerder kosteloos omruilen naar een nieuwer model. Een overgrote meerderheid deed dit al. Momenteel heeft slechts 2% van de televisieklanten nog een dergelijke decoder staan, vooral als ‘tweede’ toestel, bijvoorbeeld in de slaapkamer of op de zolderkamer.

 

Verschillende oplossingen

Zo’n 15.000 klanten huren nog een dergelijke decoder. Zij kunnen kosteloos ruilen voor een nieuwer model, met meer functionaliteiten.  Voor wie zijn decoder gekocht heeft, stelt Telenet verschillende oplossingen voor. Er zijn zo’n 30.000 gekochte toestellen in de markt, van minstens zes jaar oud. Deze klanten kunnen kosteloos een nieuwe decoder huren tot 31 juli 2020. Daarna betalen ze de geldende huurtarieven (€9,37 of €4,53 per maand). Wie liefst zijn decoder opnieuw aankoopt, krijgt een korting van €15 op een box of €35 op een corder. Wie geen decoder wenst te gebruiken, kan gebruik maken van ‘TV met een Kaartje’ of YUGO. Twee op drie van deze gekochte decoders dient als ‘tweede’ toestel, bijvoorbeeld in de slaapkamer of zolder. Alternatief hiervoor is gebruik maken van de app of website Yelo TV (inbegrepen bij het tv-abonnement). 

 

Persoonlijke communicatie

Alle klanten met een dergelijke decoder worden vanaf 4 februari persoonlijk op de hoogte gebracht via brief en mail. Vanaf 17 februari komen er ook banners op de zenders om klanten te informeren. Vanaf 31 maart kunnen klanten niet langer televisiekijken via deze decoders. Niemand valt echter volledig zonder televisie: het basiskabelabonnement met een twintigtal zenders blijft actief.

Bovenstaande vermelde promoties zijn geldig vanaf 4 februari 2020. Alle informatie is terug te vinden op www.telenet.be/nieuwedecoder

 

Story image
Story image
Telenet persdienst (alleen voor journalisten)

 

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen