Telenet vraagt Pro League om in gesprek te gaan over terugbetaling van voorschot op televisierechten

Telenet vraagt Pro League om in gesprek te gaan over terugbetaling van voorschot op televisierechten

 

Telenet vraagt de Pro League verduidelijking omtrent het eenzijdig stopzetten van de Belgische voetbalcompetitie. Begin deze maand maakte de Raad van Bestuur van de Pro League de aanbeveling om het voetbalseizoen te beëindigen. Telenet vraagt de Pro League nu formeel om in gesprek te gaan over de terugbetaling van het voorschot op de televisierechten. De operator wil de mogelijkheden bekijken om de gelden voor de matchen die niet gespeeld worden, terug te krijgen, indien de aanbeveling van de Raad van Bestuur wordt bekrachtigd door de Algemene Vergadering van de Pro League.

 

Sinds 2014 bezit Telenet samen met Proximus en VOO de rechten van de Belgische voetbalcompetities in 1A. De raad van bestuur van de Pro League adviseerde begin april om de competitie te beëindigen. De rechtenhouders werden hier niet proactief van op de hoogte gebracht. Vanzelfsprekend heeft Telenet alle begrip dat de gezondheid van spelers en fans absoluut primeert. Er is dan ook geen vraag om de competitie te hervatten, wel om proportioneel het reeds betaalde bedrag voor de televisierechten terug te betalen aan de rechtenhouders. Zij betaalden immers voor prestaties die niet geleverd worden, nu 1/3e van de competitie niet gespeeld wordt.

Telenet heeft de Pro League via een officieel schrijven op de hoogte gebracht van zijn standpunt. Telenet staat open voor verdere gesprekken om te kijken hoe een terugbetaling zou kunnen gebeuren op een manier die werkt voor alle partijen. Bijvoorbeeld de terugbetaling gespreid te laten verlopen of voor de waarde van dit bedrag alvast uitzendrechten te voorzien voor de drie operatoren voor een gelijk aantal matchen van het volgende seizoen.

Nieuws
Over Telenet BV

Als aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België is Telenet Group steeds op zoek naar de perfecte beleving in de digitale wereld voor zijn klanten. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel.

Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen. Meer dan 3000 medewerkers hebben samen 1 doel voor ogen: leven en werken eenvoudiger en aangenamer maken.

Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is een 100%-dochtervennootschap van Liberty Global. Liberty Global is één van 's werelds grootste geconvergeerde video-, breedband- en communicatiebedrijven, innoveert en versterkt mensen in zes landen in Europa om optimaal gebruik te maken van de digitale revolutie. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be.

Op deze overviewpagina op de Streamz pressroom delen we de Streamz premières, de Streamz+ premières en de beeldenbank waarop alle visuals van alle series beschikbaar zijn.

Telenet newsroom: press.telenet.be

 

Telenet BV
Liersesteenweg 4
2800 Mechelen
BTW BE 0473.416.418
RPR Antwerpen, afd. Mechelen